dinsdag 4 juni 2024

Omringd door gekken

Hij ziet eruit als een buitenmaatse kleuter en gedraagt zich ook zo, Kim Jong-un, de dictator van Noord-Korea heeft duizenden ballonnen met troep, zoals sigarettenpeuken, dierenpoep, papier en plastic naar zijn buren van Zuid-Korea gestuurd. Hij noemde ze 'oprechte geschenken'. Het was zijn antwoord op de ballonnen met medicijnen, folders en USB sticks met muziek die Zuid-Korea had gestuurd. 

Geert Wilders heeft gezegd 'dat de zon weer gaat schijnen in Nederland' nu hij aan het bewind is. Daartoe heeft hij een soort nazistisch plaatje gepost met Arische menschen om het te onderstrepen. Buiten het feit dat zulks natuurlijk walgelijk is, kunnen die te blonde menschen helemaal niet zo goed tegen zonlicht, die verbranden nogal snel. 

In meerdere interviews in de 835 keer dat ze aan een talkshowtafel zat heeft Caroline (Kèr'olai'n) van der Plas verkondigd dat je in Brussel gewoon met je vuist op tafel moet slaan. Kort geleden is ze met haar trekker naar Brussel gereden, hoewel haar al was verteld dat het geen zin zou hebben. Ze werd dan ook niet door de Eurocommissaris ontvangen, enkele van zijn ambtenaren wilden uit beleefdheid haar wel te woord staan, maar ze kwam dus van een koude kermis thuis waar ze zonder ironie zei: "Heel veel mensen hebben het idee dat wij hier even met de vuist op tafel gaan slaan, maar ik begrijp natuurlijk ook wel dat het zo niet werkt". 

Donald Trump is voor alle 34 strafbare feiten in de zaak om de boekhoudfraude en zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels schuldig bevonden. Maar dan kun je, als crimineel met nog meerdere strafzaken in afwachting, waaronder de beïnvloeding van de verkiezingsuitslag in Georgia en de betrokkenheid bij de bestorming van het Capitool, in die fantastische Verenigde Staten van Amerika gewoon nog op de kieslijst staan voor president. Sterker nog, de zaken die nog niet zijn behandeld kan hij, als ie wordt gekozen, gewoon laten vervallen. En ja, er zijn nog steeds Amerikanen die hem onvoorwaardelijk steunen. Het zijn niet de felste lampjes uit de doos, maar het zijn er nèt iets teveel. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten