zaterdag 15 juni 2024

Rariteitenkabinet

Je zou toch koning zijn van een postzegellandje waar men aan ouderwetsche folklore hecht en je dientengevolge jezelf ziet koekhappen, zaklopen en met wc potten gooien. Je bent plichtsgetrouw en ondergaat die beschamende infantiliteiten voor de buitenwereld alsof je het heel gewoon vindt. Thuis weten ze wel beter. Maar nu er van je verwacht wordt dat je binnenkort met een bij elkaar geraapt zooitje randdebielen met fascistoïde trekken op een bordes gaat staan als zijnde het nieuwe kabinet van dat postzegellandje, zal niemand het je kwalijk nemen als je tegen je vrouw uitroept dat je er klaar mee bent, dat jullie nog een leuk huis in Griekenland hebben waar jullie stante pede heentrekken en dat ze de tering kunnen krijgen. Trouwens, je wilt je oudste dochter die treurnis toch ook niet aandoen.

Dit aankomende kabinet wil cabaret en toneel onbetaalbaar maken, ze kunnen het zelf beter. Er zijn dan ook geen satirici die kunnen tippen aan wat zich voor onze ogen bij hen afspeelt, met louter Koefnoen typetjes die net doen of ze politiek bedrijven maar er een beschamende, doch amusante shitzooi van maken. Jacobse en van Es in real life. Zo'n Geert Wilders alleen al, dat peroxide hoofd vol met haat tegen alles wat anders is dan hetero en Arisch. Caroline (Kèr'olai'n) van der Plas die het levende afschrikwekkende voorbeeld is hoe je er uit gaat zien als VLEESCH! je belangrijkste voeding is, morbide obesitas en een slechte huid en daarnaast door gebrek aan kennis totaal misplaatst in welke politieke setting dan ook, zodat ze een soort buikspreekpop is van Geert. 

En dan het lijstje met beoogde ministers, omdat de PVV louter plebejers en tegen de criminaliteit aanschurkende lieden trekt is het natuurlijk geen wonder dat Geert al drie keer iemand heeft moeten terugtrekken vanwege integriteitsproblemen, de laatste kwam zelfs niet door de AIVD screening. Fun fact is dat de beoogde Minister President, Dick Schoof, in een vorig leven topman bij de AIVD was, je verzint het niet. Die, vooralsnog, laatste was Gidi Markuszower. Type foute autoverkoper, waarbij je hand meteen naar je portemonnee gaat als je hem zou ontmoeten om te controleren of ie nog wel in je zak zit. Hij zou minister van Asiel en Migratie worden en zelfs vice premier, mind you. Na een halve dag was het al wel klaar voor hem en meteen schoof Geert Marjolein Faber naar voren, een vrouw met het uiterlijk en manier van doen van een soort Obersturmbannführerin, een Florrie Rost van Tonningen 2.0. Ook zij is niet onomstreden, citeert zo nu en dan nazipropaganda en is van de eerste leugen niet gebarsten. 

Reinette Klever, ook van de PVV, wordt minister van Buitenlandse handel en Ontwikkelingshulp. Dit is dezelfde vrouw die een paar jaar geleden van ontwikkelingshulp af wilde. Daarnaast is ze commentator bij het bruine extreemrechtse omroepje Ongehoord Nederland. Bent u daar nog? Maar BBB kan er ook wat van, het fascistische Volendamse viswijf Mona Keijzer, die uit hetzelfde waterstofperoxide potje snoept als Geert, heeft op camera haar verbazing geuit over de vloerbedekking in de tijdelijke Tweede Kamer: "Wie bedenkt zoiets?!", had ze ontzet uitgeroepen. Dat was voor BBB blijkbaar meteen een geslaagde sollicitatie om haar minister van Volkshuisvesting te maken, Mona heeft er kijk op! Voormalig 'Boer Zoekt Vrouw' kandidate Femke Wiersma wordt namens BBB minister van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur (let u vooral op de volgorde van belangrijkheid volgens dit toekomstige kabinet). 

Dit waren voor mij de meest opvallende verbazing- en lachwekkende moves die er door dit rariteitenkabinet zijn gemaakt, en er zullen gerust nog heel wat lijken uit de kast komen, is het niet nu, dan is het later, want het is een zooitje ongeregeld. Officieel zijn ze nu 'kandidaat-ministers' en volgt er nog een screening. Maar u en ik zien al dat dit geen lang leven is beschoren, de vertrouwensbasis van dit kabinet is wankeler dan wankel. Arme Wim-Lex, wat voor een gezicht trek je tussen dit soort nitwits op een bordes? Griekenland, jongen. Ga! Ga!

Marjolein Faber.

Gidi Markuszower, kandidaat minister en vice premier voor een halve dag.

'Boer Zoekt Vrouw'-vrouw Femke Wiersma met haar gescoorde boer waar ze inmiddels alweer
van gescheiden is, wordt nu minister. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten