dinsdag 2 april 2019

Route

Velen wegen leiden naar Rome, en ook naar mijn nieuwe werklocatie. Drie om precies te zijn. Zoals eerder gemeld kan ik voor het eerst in mijn werkzame leven fietsend naar mijn werk. Eerder in het prille begin toen ik nog thuis woonde kon ik lopend naar mijn werk, het was zo dichtbij dat ik in de lunchpauze thuis kon eten. Those were the days. En toen ik in het najaar van 2016 en 2017 emplooi had kon ik dat ook lopend bereiken, maar met de fiets is dus nieuw voor me.

Ik kan kiezen tussen de route met en door het (spits)verkeer, of twee routes langs of zelfs gedeeltelijk door het bos. Ik heb gekozen voor langs het bos. Capelle heeft veel fietspaden waar geen ander verkeer komt, zeker rondom het Schollebos, maar je moet wel even weten hoe het allemaal loopt, ik ben wel eens, of nee, gewoon meerdere malen, totaal verkeerd gereden en verdwaald. Heen op weg naar het werk heb ik de hulp ingeroepen van Google Maps, en die kaart met vriendelijke stem hebben me naadloos en ruim op tijd voor de deur gebracht. Het is een heerlijke route, zeker nu in de lente al het groen weer op komt, ik kom ook voorbij een weide met schapen en lammetjes. Te leuk! Terug ben ik vanuit herinnering en in mijn hoofd opgeslagen herkenningspunten zonder Google Maps gereden en dat ging in één keer goed.

Het is even wennen op de nieuwe locatie waar dingen nét even anders zijn dan gewend, maar hetzelfde bedrijf, dus veel is ook gewoon gelijk. Nieuw is dat ik niet meer in een overdekt winkelcentrum zit, maar buitenlucht kan zien! Zeker met de zon van gisteren erg fijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten