vrijdag 5 juli 2019

In Memoriam: Costa Cordalis

Vicky Leandros, Nana Mouskouri en Demis Roussos zijn de namen die meteen te binnenschieten als men het heeft over vertolkers van de lichte muziek afkomstig uit Griekenland, maar tot diezelfde generatie behoort ook Costa Cordalis, geboren op 1 mei 1944 in Elatia. Vanaf zijn zevende begon hij met gitaar spelen en als zestienjarige kwam hij naar Duitsland. Hij leerde er Duits en studeerde vervolgens filosofie en Germaanse talen.

In 1965 kwam zijn eerste single uit, een Duitse versie van de Elvis Presley hit "Crying In The Chapel". Hij maakte tussen 1967 en 2014 drieëntwintig albums. Zijn meest populaire periode was in de jaren zeventig waarin hij meerdere hits scoorde waarvan de grootste "Anita" was. Ook in Nederland genoot hij populariteit en was één van de vaste gasten op het jaarlijkse Schlagerfestival in Kerkrade. In 1980 en 1983 heeft Costa meegedaan aan de Duitse voorronde voor het Eurovisie Songfestival, waar hij respectievelijk tweede en vierde werd.

Vanzelfsprekend heb ik een cd met 'Seine größten Erfolge', maar ik was hem een beetje uit het oog verloren, om onlangs te vernemen dat Costa op Mallorca, waar hij woonde, na een kort ziekbed in het ziekenhuis is overleden. Hij is 75 jaar geworden. Hij was getrouwd met Ingrid en zij hebben drie kinderen. Bij het zien van recente foto's schrok ik omdat Costa iets te veel behandelingen had ondergaan in een poging er wat jonger uit te zien of om op Roy Donders te willen lijken.

Costa in zijn hoogtijdagen, de jaren zeventig. Let op het behang en de stoel. 

Costa op latere leeftijd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten