donderdag 17 maart 2022

Mr. Iglesias

U zult waarschijnlijk denken, n.a.v. de titel van dit blogje, dat het over de Spaanse charmezanger uit de jaren zeventig en tachtig, Julio of diens zoon Enrique zal gaan, maar nee. 'Mr. Iglesias' is de titel van een Amerikaanse sitcom die op Netflix is te zien. Vorige week heb ik de laatste aflevering van 'Seinfeld' gezien en ik was dus toe aan een nieuwe comedyserie. Ik zag een voorproefje van 'Mr. Iglesias' en ben blijven hangen.

Het is gesitueerd op een Amerikaanse openbare middelbare school waar stand-up comedian en acteur Gabriël 'Fluffy' Iglesias de hoofdrol speelt als leraar geschiedenis Gabe Iglesias. De leerlingen, die uit een wat lagere sociale klasse komen, zijn gek op hem. Diversiteit is het sleutelwoord van de serie, maar wat ik dan wel bijzonder vind is dat de karakters heel vet stereotiep zijn aangezet. De leraren en leerlingen zijn o.m. Afro-Amerikaans, Cubaans en Mexicaans, maar bevestigen alle vooroordelen die men zou kunnen hebben. Sherri Shepherd bijvoorbeeld, speelt de Afro-Amerikaanse directrice Paula Madison maar beantwoord aan elk cliché van een zwarte vrouw. Het is wel zo uitvergroot dat het weer grappig wordt, maar toch. 

Dit gezegd hebbende is het een leuke serie om, in mijn geval, onder het eten te bekijken. De serie heeft maar twee seizoenen en ik denk ook dat het wel goed is. Het speelt zich voornamelijk af in de klas van Mr. Iglesias, waar Gabriël goed zijn stand-up routine en vele imitaties kan laten zien, en de lerarenkamer en dat heeft zo z'n beperkingen. Geen hoogvlieger deze serie, maar onderhoudend, als je door de platitudes heen kan kijken. 

Mr. Iglesias met zijn leerlingen.

Mr. Iglesias met zijn collega's. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten