donderdag 31 maart 2022

After life

De echte Netflix-diehards hebben het natuurlijk al lang en breed gezien, want het eerste seizoen werd in 2019 uitgezonden. Het tweede en derde volgden in 2020 en 2022. Ik heb het pas recent ontdekt en heb de drie seizoenen van elk 6 delen in ruim twee weken bekeken, 'After Life'. Een Britse zogenaamde 'black-comedy', bedacht, gemaakt, geproduceerd en geregisseerd door Ricky Gervais die ook de hoofdrol van Tony Johnson speelt. Tony is een weduwnaar wiens vrouw is gestorven aan borstkanker. Middels video opnames van haar die Tony regelmatig bekijkt komen we als kijker te weten hoe hun relatie was. Tony verdrinkt haast in zijn verdriet, is zelfs suïcidaal, maar weet toch z'n hoofd boven water te houden.

Dat hele proces maken we mee in de serie. Het is gesitueerd in het fictieve plaatsje Tambury, waar Tony werkt bij een lokale krant. Zijn collega's en wat kleurrijke bewoners van het stadje worden mensen die je in je hart sluit gaandeweg de serie. Vooral omdat het hele gewone doorsnee mensen zijn, met allemaal wel een randje of een gekkigheidje, wat ze juist zo leuk maakt. Een heel belangrijke rol is weggelegd voor Antilly. de Duitse herder die Tony's hond Brandy speelt. Zij is één van de belangrijkste redenen dat hij besluit geen zelfmoord te plegen. 

Alle personages zijn geweldig, maar mijn favorieten, naast Tony zijn Daphne (Roisin Conaty) de sexwerker met het grote hart en Anne (Penelope Wilton) een oudere weduwe met wie hij regelmatig op een bankje zit op de begraafplaats. Eén van de rode draadjes in de serie zijn de opmerkelijke paradijsvogels die hij interviewt voor de krant. Het is allemaal heerlijk Brits met precies de goede verhouding tussen humor en verstilling. 

Nu ik alle seizoenen heb gezien, ga ik ze missen, die gekke, lieve en ontroerende mensen even voelde ik me onderdeel van het kleine stadje. Want nee, er komt geen seizoen vier. Ik raad u deze serie ten zeerste aan!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten