woensdag 16 maart 2022

Herinnert U zich deze nog? #191

BRUCE SPRINGSTEEN
"TOUGHER THAN THE REST"
1988
Aantal weken: 13
Hoogste positie: 17

Mocht de video niet te zien zijn klik hier.

U zult begrijpen dat Ankie voorlopig nog wel in mijn gedachten blijft, zoals ik gisteren al schreef, herinneringen buitelen over elkaar heen. Zo kwam het plotseling weer in me op dat ze een grote fan was van Bruce Springsteen. Ik geloof dat ze ook naar concerten van hem is geweest.

Bruce maakte al platen sinds 1973 en brak in 1975 door met het album "Born To Run", maar toen in 1984 zijn album "Born In The U.S.A." verscheen kon werkelijk niemand meer om hem heen. Maar liefst zeven van de twaalf nummers op het album komen als single uit en worden, net als het album zelf, grote hits. De toen nog onbekende Courteney Cox, die later wereldberoemd zou worden als Monica in "Friends", speelt in de videoclip van de eerste single van het album "Dancing In The Dark" het meisje wat door Bruce uit het publiek wordt gepikt om met hem te dansen. 

Het is precies in Bruce z'n hoogtijdagen dat Ankie en ik elkaar leerden kennen, en zo ontvouwt zich de soundtrack van een leven. Dat je bij het horen van muziek of een enkel liedje wordt teruggeworpen in de tijd of aan iemand moet denken. Bij de muziek van Bruce moest ik altijd al even aan Ankie denken en aan de tijd van toen, maar nu nog even extra.

Dit "Tougher Than The Rest" komt uit 1988 en is mijn persoonlijke favoriet van Bruce. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten