maandag 20 juni 2011

Subsidie stopt

Het huidige kabinet wil moet veel bezuinigen, ook de kunstsector ontkomt daar niet aan. In plaats van subsidie te geven wordt er verwacht dat de kunstenaars zelf hun verantwoordelijkheid nemen.
De gehele sector buitelt over elkaar heen om hun ongenoegen hierover kenbaar te maken en is bijna iedere dag een onderwerp in het journaal.
Zo zag ik een jonge danseres in opleiding die met ongeloof in haar stem vertelde dat, als de bezuinigingen doorgaan,  ze in plaats van een W.I.K.-uitkering te ontvangen moest gaan werken om te kunnen blijven dansen. Wérken! Zij! Haar verbijstering hierover was zo groot dat ze na die vaststelling niet meer uit haar woorden kon komen en stamelde dat ze dan naar Duitsland zou moeten gaan.

Ik ga ervan uit dat als je goed bent in je kunstenaarsvak, in dit geval danseres, je liefde voor de kunst en je doorzettingsvermogen er voor zorgen dat je niet in het ensemble de vierde van links op de achterste rij blijft, maar je talent en je harde werken wordt beloond met een regelmatig engagement.
Zo niet, dan ben je misschien niet goed genoeg om een carrière in de kunst na te streven en kun je het als hobby blijven beoefenen.

2 opmerkingen: