donderdag 21 juli 2011

Telecomterreur

Sprekend als iemand die de bakelieten telefoon nog heeft meegemaakt, kan ik zeggen dat het voor mij één en al verwarring is in de huidige mobiele telefoonbranche. Dit jaar eindigt mijn huidige abonnement en ben ik mij langzaam aan het oriënteren wat er zoal te koop is. Daar kan ik kort over zijn: Veel of liever gezegd héél veel.
Eerst meende ik dat ik het leuk zou vinden om met m'n toekomstige mobieltje op het internet te kunnen en allerlei onnodige, zinloze maar o zo leuke applicaties er op te gaan zetten, maar gisteren kwam in het journaal dat de aanbieders dit (fors) duurder gaan maken.
Gelijk drugsdealers hebben ze hun klanten hier eerst aan laten wennen om er, nu de eerste verslaafden al gesignaleerd zijn, er veel meer geld voor te gaan vragen.
Ik ben ze er dankbaar voor, nu weet ik dat ik dat dus niet wil.
Naar alle waarschijnlijkheid wordt het dus een heel gewoon mobieltje waarmee ik kan bellen, smssen en eens een fotootje kan maken.
Ik ben op een leeftijd dat ik me kan veroorloven er niet bij te hoeven horen.

6 opmerkingen:

  1. Alles maken ze duurder! Kon je vroeger nog 4 banen behang uit een rol halen, tegenwoordig maar 3¾ baan. Met andere woorden: die laatste baan kan je weggooien (of voor kleine stukjes gebruiken?)!

    Wanneer het telecomgebeuren (incl. apps) te duur wordt stop ik er ook mee. Neem ik wel een bakelieten mobiel met draaischijf..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ach ja onze ouders waren niet zo voor uit strevend
    en hadden tot ver in de jaren 70 misschien wel 80 de zwaarte bakeliet telefoon waar verzamelaars nu blij mee zouden zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik bezit nog zo'n bakelieten telefoon van het merk Ericsson uit de 50-tiger jaren. Hij stond in een etalage van een boekwinkel, fonkelnieuw, nooit gebruikt. Ik mocht hem kopen voor 50 gulden….Hij is alleen niet aangesloten, de aansluitingen van vroeger bestaan niet meer. Die draaischijf was helemaal top, je moest wachten totdat die weer terug was gedraaid voordat je het volgende getal kon draaien. Je kon ook geen fouten maken. Ik mis zo'n telefoon nog steeds.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Anoniem, Jammer dat ie niet meer aangesloten kan worden. Wij hadden er thuis vroeger ook zo één met draaischijf. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat waren nog eens telefoons. Tijdens mijn ontwerpen en bouwen (1972) van een huis-centrale voor 5 toestellen plus buitenlijn, kwamen de bakelieten telefoons in grote hoeveelheden als vanzelf naar me toe. Voor 1 ervan heb ik zelfs nog ooit f 2,50 betaald. De centrale heeft jaren lang perfect gefunctioneerd. Totdat die na een verhuizing in onbruik raakte. Jaren later gingen alle telefoons naar de verzamelplaats voor grofvuil. Toen ik, lopend naar huis nog eens omkeek, waren ze al weg!!!

    BeantwoordenVerwijderen