vrijdag 22 juli 2011

TROS op Nederland

De oorverdovende stilte na de afgang van de met veel bombarie uitgezonden 3J's galmt nog na, maar de TROS is alweer bezig met de voorrondes voor het Eurovisie Songfestival van 2012. En TROS-baas Peter Kuipers is een gek mens, dus heeft ie een wild plan; Een Ideeënbus! Een échte! Kom er maar eens op!
Deze 'Koffer van Azerbeidzjan' staat op de binnenplaats van het TROS-gebouw. De bedoeling is dat iedereen die maar wil daar tot 30 september zijn of haar idee in deponeert.

Daarna zal een 'breed samengestelde selectiecommissie' er zo'n 6 geschikte inzendingen uitvissen.
Kuipers zal daar zelf ook deel van uitmaken want - en dan komt nu hetgeen wat mij zo'n zorgen baart-
"Het is belangrijk dat we de finale halen, maar ik moet het wel aan mijn achterban kunnen verkopen. Het liedje moet wel bij ons passen"

Wie onverhoopt wel eens langs het culturele programma van de TROS 'Muziekfeest op het plein' zapt
ziet wie die achterban van de TROS dan wel zijn, en erger nog, wat ze leuk vinden.
Dus in plaats dat er naar een inzending wordt gezocht waarmee we internationaal gezien voor de dag kunnen komen, lijkt het wederom een schaamteloze vertoning te worden van wat het verminderd toerekenings vatbare gedeelte van onze samenleving als 'goed' bestempeld.

3 opmerkingen:

  1. Ik ben inmiddels wel gewend aan het feit dat we niet door die halve finale heenkomen. En nog steeds vind ik de finale hartstikke leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @dutchdray Ik ook, het valt of staat voor mij niet bij deelname van Nederland, zoveel andere landen maken er wél iets van.

    BeantwoordenVerwijderen