zaterdag 29 december 2012

Ergens gaat het dus heel erg mis.

We zijn een land in crisis, iedereen moet inleveren, iedereen klaagt dat alles duurder wordt, het aantal mensen die gedwongen worden om hun eten via de voedselbank te verkrijgen stijgt, maar toch gaat er dit jaar voor 75 miljoen aan vuurwerk de lucht in. Denk daar eens over na voor een moment.
Ergens gaat het dus heel erg mis.

En hoewel ik al dagen, zo niet weken, het idee heb in een oorlogsgebied in het Midden Oosten te zitten vanwege de absurde knallen, leerde ik uit de krant dat de vuurwerkverkoop pas op 28 december mocht beginnen en er pas op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 2.00 uur afgestoken mag worden. Denk daar eens over na voor een moment.
Ergens gaat het dus heel erg mis.

6 opmerkingen:

  1. Klopt dat de voedselbanken goede zaken doen en dat het land in crisis is, maar .......... probleem is dat het gros van de mensen er nog steeds weinig van heeft gemerkt.
    Als je je huis niet te koop hebt staan en je je baan nog hebt heb je weinig "last" van de crisis. Moet eerlijk zeggen dat ik ook in die categorie val. En dan is soms, hoe egocentrisch misschien ook gedacht, de crisis een ver van mijn bed show.
    Heb trouwens niets met vuurwerk, koop het niet an heb het ook nooit gekocht. Heb bergen huisdieren en voor hen is het geen leuke tijd. Moet zeggen dat het hier in Duitsland meevalt. Ga zo naar de supermarkt en zal weer zien dat het vol staat met ..... Nederlanders die vuurwerk kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, ik merk gelukkig ook (nog) niks van de crisis, maar vond het wel even een overweging waard. Zelf nog nooit een cent aan uitgegeven. Fijne jaarwisseling en een geweldig 2013!

      Verwijderen
  2. ik mag het natúúrlijk niet zeggen, maar vaak wordt vuurwerk gekocht door mensen die ook bij de voedselbank eten komen halen. Denk daar eens over na voor een moment. ergens gata het dus heel erg mis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Reacties
    1. Haha, ja dat mag je zeggen want het is zo, je kan gerust stellen: Hoe lager op de maatschappelijke ladder hoe meer en gevaarlijker vuurwerk.

      Verwijderen