zondag 23 december 2012

Toen en Nu: Rob de Nijs

Begin jaren 60 was Rob een succesvol tieneridool en had voor de VARA in 1964 en 1965 een TV-programma "TV Magazine" waarin hij samen met zijn begeleidingsgroep the Lords, Ria Valk, Trea Dobbs en Marijke Merckens te zien was, daarna raakte zijn carrière in het slop en deed hij wat artiesten nu ook doen in zo'n situatie, hij deed een gooi om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival in 1969, maar zijn lied "Zaterdagavondshow" kon geen potten breken.

Zijn carrière werd een heel andere richting opgeduwd door in het jeugdprogramma "Oebele" de rol te spelen van Billy Biggelaar waaruit de hoofdrol vloeide van een ander zeer succesvol programma "Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen Meneer" waarin naast acteren ook zijn zangtalent goed van pas kwam.

Rob de Nijs stond weer op de kaart, zeker toen niemand minder dan Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh hielpen zijn zangcarrière weer nieuw leven in te blazen met voor mij nog steeds de beste nummers uit zijn carrière. Sinds die tijd is hij nooit meer weggeweest, maakte meer dan 30 succesvolle albums, en had laat in zijn carrière, in 1996, zijn eerste en tot nog toe enige nummer 1 hit te pakken met "Banger Hart".

Ik heb verschillende concerten bijgewoond van Rob en dat was altijd erg leuk: zanger met een goede band. Tweede Kerstdag wordt Rob 70 jaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten