donderdag 25 april 2013

Karin Bloemen: 125 jaar Diva's in Carré

Voordat Harry en ik onze laatste voorstelling van dit seizoen gingen bezoeken hadden we de belangrijke taak om alvast kaartjes te bestellen bij Pathé én een restaurant te bespreken voor aanstaande zaterdag om samen met vier vrienden een leuke avond te hebben. Dat liep even minder smooth dan het plan was, de film draait vanaf morgen niet meer in beide Pathé's in Rotterdam, zodat we zijn uitgeweken naar Den Haag.
Het door mij al gereserveerde restaurant kon ik weer afzeggen, maar daar hebben we als troost voor de restauranthouder dan gisteren maar gegeten, het was een zware beproeving, maar de dankbaarheid in zijn ogen maakte veel goed.

Wij hadden vorig jaar kaartjes geboekt voor Karin Bloemen's nieuwe theatershow "Witte Nar", maar in het begin van het seizoen kreeg ik bericht dat zij geen inspiratie had gehad om een show neer te zetten die aan haar eisen en die van het publiek zou voldoen, zodat ze in plaats daarvan de show "125 Jaar Diva's In Carré", samen met pianist Cor Bakker zou brengen. deze show hadden ze in oktober 3 keer in het jubilerende Carré gespeeld.

In deze show brengt Karin een ode aan de verschillende grote namen die in het Amsterdamse theater hebben gestaan, van Nederlandse vedetten als Jasperina de Jong en Conny Stuart tot buitenlandse sterren als Sammy Davis Jr, Bette Midler, Shirley Bassey en Marlene Dietrich. Karin zou Karin niet zijn als ze dat niet met een dosis humor zou doen. De dictie van Jasperina en Conny werden geroemd maar ook in overtreffende trap nagedaan, het lied "Zeur Niet" werd naar deze tijd gehaald en op Ali B- wijze met woorden van nu gezongen. Marlene's ingestudeerde maniertjes werden uitvergroot weergegeven en bij een musical medley had ze een grote jurk aan waarop steeds het logo te zien was van de musical waaruit ze een liedje zong.

Het was een heerlijke afsluiting van een geweldig theaterseizoen, en Karin beloofde ons bij het slotapplaus volgend seizoen met het uitgestelde "Witte Nar" te komen. Een preview boekje heb ik als voorloper op de echte theaterbrochure van de week al ontvangen, dus heel snel kunnen we weer leuke voorstellingen gaan aanstrepen.

Karin en Cor

Karin als Marlene Dietrich
Karin zingt "Something" van Shirley Bassey


Karin zingt een musical medley met lichtbeelden op haar jurk.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten