vrijdag 26 april 2013

Wie zijn toch die mensen die.....

Bovenstaande denk ik heel vaak als ik iets lees of hoor en mijn verbazing niet kan onderdrukken. Gisteren las ik dat ProRail één miljoen gaat investeren om op ongeveer 125 overwegen de wachttijd enkele seconden (!) te verkorten.

De reden hiervoor is dat mensen niet het geduld hebben om te wachten 'tot het rode licht gedoofd is', geïrriteerd raken vanwege het 'lange' wachten en vervolgens hun leven in de waagschaal stellen door onder de gesloten spoorbomen door te kruipen. Gemiddeld zo'n 10 mensen per jaar bekopen dat met de dood.

En dan denk ik in dit geval: 'Wie zijn toch die mensen die klaarblijkelijk zo'n drang hebben om ergens naar toe te (moeten) gaan, dat ze niet het geduld en de beschaving kunnen opbrengen om zich gewoon aan de verkeersregels te houden: Wacht tot het rode licht gedoofd is, er kan nog een trein komen. En nee, er staat nergens 'Kruip niet onder de gesloten spoorbomen door', maar als je zo dom bent om dat toch te doen, is het dan nog wel verantwoord om je zonder gespecialiseerde begeleiding in het openbaar te begeven?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten