dinsdag 9 april 2013

Showcase 2013

Gisteren met Harry naar het Oude Luxortheater gegaan om de voorstelling van de muziektheaterstudenten van Codarts Rotterdam te bezoeken getiteld "Showcase". Het is een jaarlijks terugkerend evenement.
We hebben er enorm van genoten, wat is het toch leuk om enthousiaste talentvolle jonge mensen vol passie bezig te zien met niet het eenvoudigste repertoire.

Een groep van 46 muziektheaterstudenten, waar onder ook de band, zetten een wervelende show neer met zang, dans en zelfs acrobatiek. Verstilling, humor, emotie, alles komt voorbij. Heel veel nummers waren voor mij nieuw maar als ik zeg dat "And I'm Telling You I'm Not Leaving" uit "Dreamgirls" en "Gethsemane" uit "Jesus Christ Superstar" tot het gebrachte repertoire horen is het duidelijk dat we het hier hebben over een hoog niveau.

Van de 46 studenten was er een groep met ogenschijnlijk de meeste 'vlieguren' deze hadden allemaal een geweldige solo en stonden het meest op het toneel, onder hen een bekende uit het programma "Op Zoek Naar Joseph". Amir Vahidi, die destijds de jongste deelnemer was en vrij ver kwam. Ik heb hem wel eens in de metro zien zitten en nu is duidelijk waarom, hij studeert (of studeerde) aan de Codarts.
Ik heb mensen gezien waarvan we zeker in de toekomst nog gaan horen, naast Amir was ik onder de indruk van (ik weet helaas geen namen) het meisje wat de laatse solo zong voor het finale nummer, het meisje wat het nummer uit "Dreamgirls" zong, de jongen die na de spectaculaire opera-achtige opening een heel lief gevoelig Nederlands liedje zong, de trieste clown die zijn verdriet welhaast uitschreeuwde, ach om met Erica Terpstra te spreken het zijn eigenlijk allemaal kanjers!

Het enige kleine puntje van kritiek wat ik heb is dat de, overigens fantastische, band op sommige momenten wat te hard was zodat de zang er door werd overstemd, maar dat kan ook aan de technici van het geluid gelegen hebben. Maar verder niets dan lof!

Ieder jaar is er dus een uitvoering van de studenten van deze hogeschool, volgend jaar ben ik zeker weer van de partij!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten