zondag 21 april 2013

Tussenstand

Een maand geleden ben ik begonnen met BodieBoost en niets is vervelender dan mensen die met een dieet, of in dit geval een andere manier van eten, begonnen zijn en over niets anders meer kunnen praten, om op die manier vooral zichzelf er aan te blijven herinneren dat ze met iets zelfoverwinnends bezig zijn. Maar omdat ik me kan voorstellen dat mijn trouwe lezers zich afvragen hoe het er voor staat met mijn zo enthousiast gestarte BodieBoost, om maar niet te spreken over de vraag die op ieders lippen ligt of het dan ook vruchten heeft afgeworpen.

Dank jullie voor de interesse, het staat er prima voor, het is heerlijk eten en vooral veel, ik pas de hoeveelheden aan naar eigen inzicht, anders kan ik het echt niet op allemaal. Iedere woensdagochtend ga ik op de weegschaal staan en meet ik mijn taille (net woord voor buikomvang) op en afgelopen woensdag was ik sinds het begin 5 kilo afgevallen en 9 cm slanker. je kan dus zeggen dat 1 kilo min of meer gelijk staat aan 2 cm.

Ik ben erg blij dat het zo aanslaat en ben van mening dat met deze manier van eten het lichaam stopt met afvallen als het juiste gewicht is bereikt. Ik heb wel een gewicht in mijn hoofd en zie wel of dat te halen is.
Mensen die mij kennen weten dat ik best een snoeper ben (was), maar weten ook dat ik heel gedisciplineerd  kan zijn en over doorzettingsvermogen beschik als ik me eenmaal iets heb voorgenomen en de knop heb omgezet. Dus iedereen kan rondom me aan het gebak zitten, het doet me niets. Wat ik wel ervoer was dat suiker verslavend is, de eerste anderhalve week van het volgen van BodieBoost, had ik een verzadigd gevoel en had ik mentaal ook geen behoefte aan zoetigheid, maar mijn lichaam dacht daar anders over en voelde wat onrustig aan, het wilde snoep, koek of chocolade. Na anderhalve week was dat weg.

Ik neem netjes mijn 2 snoepmomenten per week, en als er iets te vieren valt zoals vorige week met een verjaardag en een promotie doe ik gewoon mee en neem in ieder geval mijn snoepmomenten dan en omdat je eigenlijk alles mag eten in de juiste verhoudingen kun je gewoon eten wat er wordt geserveerd.

Het boodschappen doen heb ik wel aangepast, ging ik normaal één keer per week boodschappen doen voor de hele week, nu doe ik iedere dag of eens per twee dagen inkopen. Omdat er veel verse producten worden gegeten merkte ik dat niet alles een week fris blijft, bovendien werkt zo'n volle ijskast nogal onrustig op me, zo van 'dat moet allemaal op in één week, dat gaat nooit!'

Zoals al eerder vermeld heeft vriendin Talitha op Facebook een besloten BodieBoost pagina aangemaakt waar we elkaar tips en ondersteuning kunnen geven, zo ben ik er achter gekomen dat er zoiets is als olijfoliespray en heb ik gemeld, met dank aan collega Loes, dat voor het groentetaartje beter hartige taart deegplakjes gebruikt kunnen worden i.p.v. filodeeg.
Maar zo nu en dan zal ik ook een blogje wijden aan mijn BodieBoost ervaringen.

Groentetaartje met walnotensalade

(Semi)homemade pizza met veldsalade

Pitabroodjes met gehakt en wokgroente

Biefstuk met ovenpatatjes en salade

1 opmerking:

  1. het ziet er heerlijk uit zou er zo aan beginnen als er geen pannen aan te pas zouden komen

    BeantwoordenVerwijderen