zondag 14 december 2014

Cieretheater speelt 'Hendrik&4'

Gisteren een mooie voorstelling bezocht die door vriend Rick is geregisseerd, het was een dubbel gevoel: heerlijk om te zien wat Rick samen met zijn acteurs heeft gemaakt en een beetje verdrietig omdat door omstandigheden dit de laatste keer was op deze locatie. Maar Rick is voornemens om verder te gaan met het Cieretheater én met deze geweldige groep mensen.

Het stuk "Hendrik&4" valt te omschrijven als een Shakespeareaans koningsdrama, mooie teksten, veelal op rijm, gespeeld door acteurs met een lichte geestelijke beperking. Rick introduceerde het stuk door te vertellen dat de acteurs onder zijn regie aan het werk zijn gegaan met Tom Lanoye's "Ten Oorlog". Ze zijn op zoek gegaan naar hun fascinatie en persoonlijke overeenkomsten binnen dit verhaal. De betrokkenheid van de spelers bij het hele proces heeft er voor gezorgd dat zij zich helemaal in hun rol konden verdiepen en zodoende een geweldige acteerprestatie neerzetten.

Er was aan alles veel aandacht besteed, de acteurs waren zeer goed op elkaar ingespeeld, improviseerden daar waar het kon en soms moest, een groep mensen die zichtbaar plezier hadden in het iets moois maken met elkaar. Een warm applaus was dan ook hun en Ricks beloning. Nog één keer zal het stuk worden gespeeld in het Rcth & cultuurhuis in Rotterdam.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten