vrijdag 26 december 2014

Single single all the way

Als BA'er zijn er voor mij meer voordelen aan een singlebestaan dan aan het al dan niet bewust hebben van een relatie, anders had ik daar wel voor gekozen. Juist met De Feestdagen en met name kerst zie ik weer hoe heerlijk het is die twee dagen te kunnen benutten om weer energie op te laden in plaats van sociaal wenselijke verplichtingen na te moeten komen. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat er talloze mensen zijn die het heerlijk vinden om zich enorm in te spannen deze dagen om verrassende diners op tafel te zetten, voor iedereen precies het juiste presentje te vinden, en hun woning in een visioen van licht te veranderen. Voor hen is kerst werkelijk het hoogtepunt van het jaar, en dat is prima. Daarnaast zijn er mensen die al die verplichtingen aangaan omdat het nu eenmaal van ze verwacht wordt, liever zouden ze het niet doen, maar ja de (schoon)familie hè.

In de tijd van de verloofdes deed ik er ook aan mee, ik ben democratisch ingesteld en de meerderheid viert nu eenmaal graag kerst. Ik kan me nog een kerst herinneren waar ik voor 7 personen een 6 gangen diner heb gemaakt, ik ja, want verloofde kon nog geen ei koken. En dan was er ook nog een verloofde die met kerst jarig is en erg graag in de belangstelling staat, zodat dat niet overgeslagen kon worden, dubbel feest dus. Omdat ik het allemaal meegemaakt heb weet ik hoe heerlijk het is dat het niet meer hoeft.

Toch las ik in de krant dat datingsites juist in deze tijd meer aanmeldingen krijgen dan de rest van het jaar. Dat zullen de niet wenselijk alleenstaanden zijn, denk ik dan, hoewel ik wel snap dat ze single zijn, ik bedoel als je denkt dat als je je nu aanmeldt je direct een relatie hebt met wie je De Feestdagen gaat doorbrengen heb je een vrij irreëel verwachtingspatroon. "We zijn net een sportschool" verteld een woordvoerder van een datingsite, "normaal hebben we zo'n 1400 aanmeldingen per dag, rond de kerst zijn dat er 3000 en dat loopt dan door tot in januari."

Ik heb het artikel met verbazing gelezen, ook gegniffeld om het heerlijk overdreven beeld dat werd geschetst van de single: 'Aan de kindertafel moeten zitten bij het kerstdiner omdat aan de grote tafel geen plaats meer is vanwege alle stelletjes. Op een luchtbedje naast de hondenmand moeten logeren omdat alle tweepersoonsbedden al bezet zijn'.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten