vrijdag 19 december 2014

Gooische Vrouwen

Toen ik met een aantal colledinnen naar de film "Gooische Vrouwen" was geweest in 2011, zeiden we bij het verlaten van de bioscoop: "Als er een vervolg komt, gaan we weer". Dat was dus afgelopen woensdag. De dames gingen eerst eten bij Bennie Beer, een zaak waar ik alleen maar kom als het echt niet anders kan, en nu kon het anders, want ik was vrij kon lekker thuis eten en haakte voor de film bij het gezelschap aan.

Ik ga niet te diep op de verhaallijn in, want dan is het voor degenen die nog willen gaan de lol en verrassingen die sommige scenes geven er meteen af. Wat wel al bekend is en ook zeer hilarisch, is dat we Cheryl, Roelien, Claire en Anouk en nog wat andere personages ook zien zo'n 20 jaar na nu.
Wat ik ook leuk vond is dat in hele kleine bijrollen de kinderen van Willemijn en Evert te zien zijn en dat het dezelfde acteurs zijn die ook in de TV-serie te zien zijn geweest, ook zoon Roderick, gespeeld door de nu aardig aan de weg timmerende  Reinout Scholten van Aschat, doet gewoon mee.
Leuk is ook dat Linda de Mol die perfect Engels en Duits spreekt, in haar rol van de simpele Cheryl geen twee woorden in die talen achter elkaar kan uitbrengen.

Het is niet echt nodig, maar om het grootste plezier aan de film te beleven is het wel van belang dat je de serie en de eerste film hebt gezien, om in ieder geval de personages, die vijf seizoenen en een film lang een bepaalde ontwikkeling hebben doorgemaakt te kunnen plaatsen. Bovendien wordt er regelmatig aan dingen uit het verleden gerefereerd.

Wij hebben er weer van genoten, het is een feel good film waarbij kan worden gelachen, maar ook met mooie momenten, mooiste citaat is van Claire over haar leven in Afrika: "Wij hebben de klok, zij hebben de tijd".Geen opmerkingen:

Een reactie posten