dinsdag 16 januari 2024

Denkend aan Holland....

Er waait een gure extreem rechtste wind niet alleen door ons land, maar door een groot deel van Europa. De wereld kent verschillende oorlogsgebieden waar de meest afschuwelijke dingen gebeuren. We stevenen zo ongeveer af op een Derde Wereldoorlog. Ondertussen in Nederland:


Een foto gemaakt op een themafeest waarop Melina Luijendijk staat in vrij kuise lingerie was te overweldigend voor voetbalclub MVV Maastricht waar zij commercieel directeur van is en is daarom uit haar functie ontheven. Zelf vind ik de supporters van de club die hun veelal (morbide)obesitas lichamen sans gêne tonen vele malen meer affreus. 

Over extreem rechts gesproken, boerenoma en klimaatontkenner Caroline (Kèr'olai'n) van der Plas van de Boeren, Burgers en Buitenlui beweging is niet te verlegen om zo hier en daar een volslagen idioot bommetje te droppen. Zelf heeft ze mij geblokkeerd want argumenten die haar vaak idiote stellingen onderuit halen, daar is ze niet zo van. 

En om nog wat extremer extreem rechts te gaan, Geert Wilders die, God bewaar ons, zomaar premier zou kunnen worden van ons land, voor álle Nederlanders, zegt ie er steeds bij, maar niet voor mij want ook hij heeft mij geblokkeerd, heeft dan wel wat zaken tijdelijk in de ijskast gezet en is o.m. met Caroline (Kèr'olai'n) aan het praten hoe ze de Grondewet zover mogelijk kunnen oprekken om een regering te gaan vormen, is tegelijkertijd groot fan van X (het voormalige Twitter), het speeltje van de maniakale megalomane Elon Musk en u ziet dat Wilders niet echt Milders is geworden, wat natuurlijk geen enkel weldenkend mens ook had verwacht. 


En terwijl het fascisme en nazisme hun lelijke kop weer opsteekt gaat men in Nederland helemaal los in een supermarkt waar het toiletpapier in de aanbieding is. Struikelend over hun benen vanwege de hoeveelheid pakken toiletpapier de ze meenemen onderwijl medewerkers uitscheldend omdat het niet vlug genoeg gaat of dat er een limiet is gesteld aan de hoeveelheid pakken die men mag aanschaffen in één keer. 

Ik citeer voor de zoveelste keer in mijn blogje Annie M.G. Schmidt maar weer eens omdat zij de Nederlandse volksaard zo goed wist te vangen:

En alles laten waaien en plaatjes draaien
En graaien en snaaien en drinken en naaien
En nog gauw naar de Costa Brava
Lava, lava, lava, lava,
Op blote voeten door de lava,
Lava, lava, lava, lava

De sirenes zijn allang gegaan
Maar we trekken ons er niks van aan
Het is altijd zo gegaan
Nooit iets anders gedaan
Dansen op een vulkaan...!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten