zaterdag 3 november 2012

De eerlijke vinder m/v

Dt blogje is een 'dankjewel' aan de eerlijke vinder m/v die gisteren mijn verloren RET abonnement netjes heeft afgegeven bij de beveiligingsmedewerkers van Media Markt.

Dit is wat er gebeurde, ik was even bij de Media Markt geweest om tussen de CD's te snuffelen en toen nog even naar Fame in Selexyz-Donner om daar hetzelfde te doen, daarna wilde ik weer naar de metro om naar huis te gaan, ik voelde in mijn broekzak, en mijn abonnement was daar niet meer, nah, waarschijnlijk in mijn tas gedaan, ook niet.

Het volgende moment wierp ik me op de vloer van Selexyz om mijn tas ondersteboven te keren: niets, zakken nog een keer: niets, nog maar eens die tas: niets, lichte paniek maakte zich van mij meester. Helder denken, helder denken even die afdeling bij Selexyz nog over, niets.
Media Markt! Daar hebben ze die tas-moet-in-de-kluis policy, zodat ik mijn portemonnee in m'n broekzak had bij dat abonnement, die moet er uit gevallen zijn.

Met de moed der wanhoop, ik had namelijk niet écht de hoop dat ie gevonden zou zijn, richtte ik me tot de twee beveiligingsbeambten bij de kluisjes met de vraag of mijn abonnement was gevonden en dat was zo! Ik heb me ingehouden om de twee geuniformeerden niet om de nek te vliegen, maar wat was ik blij!

Het punt is dat zo'n abonnement wel vervangen wordt voor een gering bedrag, maar de rompslomp die dat geeft, dát was mijn schrikbeeld. Het is me namelijk één keer eerder overkomen, dit is wat je dan moet doen:

1. Je moet naar het politiebureau om aangifte te doen, daar moet je vragen beantwoorden over wanneer, hoe, waarom, hoe laat, onder elke omstandigheden, etc je het abonnement bent kwijtgeraakt.
2. Met die schriftelijke door een ambtenaar in functie opgetekende, ondertekende en gestempelde verklaring moet je je bij de RET vervoegen. Vriendin Talitha weet hoe lang dit kan duren eer je daar geholpen wordt, je zit er zomaar een uur.
3. Je krijgt daar een tijdelijk abonnement
3a Op het tijdelijke abonnement moet wél een foto, dus die moet je, eventueel,  nog (laten) maken
4. Na een paar weken krijg je thuis bericht dat je abonnement klaar ligt bij de RET'
5. Met die brief vervoeg je je weer bij de RET. Vriendin Talitha weet hoe lang dit kan duren eer je daar geholpen wordt, je zit er zomaar een uur.

Dit alles is mij dus bespaard gebleven door de eerlijke vinder m/v. Waarvoor nogmaals mijn hartelijke dank!



2 opmerkingen:

  1. Mede dankzij dit bericht geloof ik nog steeds in de goedheid van de mens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow wat mooi en wat een prachtige foto van jou

    BeantwoordenVerwijderen