zaterdag 17 november 2012

Foto herinneringen

Gisteren natuurlijk even een bezoekje aan mijn moeder gebracht na haar staaroperatie, waar ze zich heel begrijpelijk erg zenuwachtig over gemaakt had, maar wat haar ontzettend mee was gevallen. De nazorg is lastiger, ze wordt 4 weken lang 3 keer per dag gedruppeld door een wijkverpleegster, en ze moet 's-nacht met een kapje op haar oog gaan slapen, pas na 6 weken kunnen we gaan kijken voor een nieuwe bril. Overdag moet ze zoveel mogelijk als een soort Greta Garbo een zonnebril op doen.
Die had ze niet, zodat ik enkele van mijn exemplaren heb meegebracht.

Vorige week had ze samen met haar hulp een kastje opgeruimd en daar kwamen 2 fotoboeken uit te voorschijn. Één van het grote feest wat er voor mijn vader werd gegeven op 1 juni 1982 vanwege zijn 40 jarig jubileum van de zaak en één met diverse foto's van carnaval waar mijn vader erg van hield, hij heeft zelfs in een carnavalsvereniging gezeten waar hij naast lid van de Raad van Elf ook penningmeester van was.

Ik mocht de boeken meenemen van mijn moeder, en wat zijn zulke albums toch van onschatbare waarde. Die zonnige feestdag in 1982, zoveel blije mensen waarvan sommige levens zo heel anders verlopen zijn en waarvan er zovelen ook niet meer onder ons zijn, maar daar hebben ze plezier met elkaar, dronken een glaasje, aten wat, praatten en lachten met elkaar en hadden het goed.
Zo'n dag komt dan weer helemaal tot leven.

Het album met carnavalsfoto's beslaat voornamelijk de jaren 70, en dat waren de jaren van de optochten door de stad, 3 of ik geloof zelfs 4 dagen carnaval met op zondagmiddag nog kindercarnaval en altijd met de vereniging een bezoek aan een bejaardenhuis.

Dierbare herinneringen.

2 opmerkingen:

  1. Ik hou enorm van fotoalbums. Ook van die van anderen. Ook deze twee wil doorbladeren, please.. :-) Heerlijk..

    BeantwoordenVerwijderen