donderdag 22 november 2012

Release Me - Barbra Streisand

Net zo zeker als Sint Nicolaas half november voet aan wal zet in Nederland, zo zeker is het ook dat er rond die tijd een nieuwe CD van Barbra Streisand uitkomt. Hoewel nieuw niet altijd de lading dekt, regelmatig is het voorgekomen dat La Streisand het zich makkelijk maakte door maar weer een zoveelste "Best Of" uit te brengen met soms 1 of 2 nieuwe nummers, maar net zo eenvoudig gewoon weer vol met oude meuk.

Dit jaar echter is het een verrassende combinatie van beide, toen ik de titel "Release Me" zag, dacht ik:  'Ze zal toch niet de smartlap van Engelbert Humperdinck nieuw leven ingeblazen hebben?'
Dat was niet zo, Barbra is bekend om haar perfectionisme zodat er in de loop van haar zangcarrière heel veel nummers waren afgekeurd en in de magazijnen van Columbia Records lagen opgeslagen.

Elf van die nummers zijn nu alsnog voor deze CD (mede door Barbra) uitgezocht, vandaar de titel.
De vroegste opname komt uit 1967 en in 2 gevallen is de muziek opnieuw ingespeeld maar zijn Barbra's vocalen van toen gebruikt.

Zelf zegt ze over dit project: "Als ik klaar ben met het maken van een album luister ik er nooit meer naar, dus was het interessant om deze opnames te horen, nu achteraf gezien denk ik: "Dat meisje is zo slecht nog niet." Ik had sommige stukjes nu opnieuw kunnen inzingen omdat ze volgens mij wat verbetert konden worden, maar ik heb dat niet gedaan. Er is niet zoiets als perfectie, het is alleen het streven ernaar wat er toe doet. En ik ben een beetje minder critisch geworden in de loop der jaren.....een heel klein beetje minder"

Het is een mooie CD en er wordt in het begeleidende boekje al gesproken over een "Release Me part 2."



Geen opmerkingen:

Een reactie posten