vrijdag 8 maart 2013

A lady on stage

Gisteren was het dan zover, de door haar val op het toneel uitgestelde voorstelling van Ruth Jacott "A lady on stage", vond plaats in het Luxor theater in Rotterdam. Allereerst met vriend Harry gegeten bij restaurant Humphrey's op aanraden van een collega van mij, en dat viel niet tegen, we hebben meteen gereserveerd voor volgende week als we weer naar het theater gaan.

Eenmaal in de zaal begon de muziek te spelen en ging het gordijn open en daar stond Ruth, zonder make up (!!!) in oude spijkerbroek met gympen en een joggingjasje. Ze legde uit dat deze show een reis door de tijd zou zijn en dat ze ging beginnen bij de oorsprong en dít was de oorsprong, zo ziet ze er uit in haar kleedkamer waar we nu dan als het ware een kijkje in konden nemen. Onderwijl liedjes zingend bracht ze make up aan, kleedde zich om legde en passant nog even het belang uit van pruiken voor de Surinaamse vrouw en liet letterlijk een heel regiment schoenen binnenrollen (my babies!..)

De nummers die ze zong waren veelal gerelateerd aan bepaalde momenten in haar leven, ze putte uit haar rijke oeuvre (o.a. "Hou Me Vast", "Blijf Bij Mij", "Ik Kan Echt Zonder Jou" en het onvermijdelijke "Vrede")
Maar even zo goed zong ze nummers van grote namen als Cher, Barbra Streisand, Doris Day en een hommage aan Donna Summer. Ook voor een prachtige vertolking van "Mr. Bojangles" draait Ruth haar hand niet om. En wat kan deze vrouw geweldig zingen om het oneerbiedig te zeggen: Wat een strot!

Tussen de nummer door verteld ze over haar begin als zangeres, haar gestrande huwelijk, ouder worden, zelf zegt ze dat dit haar meest persoonlijke show is. Harry en ik hebben genoten van zoveel vakvrouwschap en de durf om van een make up-loze entree in een gemakkelijke kleding tijdens de show te transformeren naar diva met pruik en valse wimpers in een glitterjurk op stiletto's. Ruth rules!





1 opmerking:

  1. kom ik er achter dat haar slotnummer ook door Dusty is gezongen.. en luisterend naar de life versie hoor ik hetzelfde praatje als van ruth, maar dan in het engels... en ik besef ineens haar witte pruik, haar jurk.. zou ze dan toch nog ergens Dusty hebben willen laten zijn

    BeantwoordenVerwijderen