zondag 17 maart 2013

De Jantjes

Het toneelstuk "De Jantjes" stamt al uit 1920, in 1934 werd er een speelfilm van gemaakt welke de tweede  in Nederland gemaakte geluidsfilm was. Talloze keren werd het stuk opnieuw op de planken gebracht, en dit theaterseizoen toerde "De Jantjes" weer door de Nederlandse theaters met de originele liedjes van toen, alle andere liedjes die er in de loop der jaren werden bijgeschreven zijn verwijderd. Gisteren de voorstelling bezocht in het Luxor theater in Rotterdam.

Willeke Alberti speelt met glans en humor de rol van Na Druppel, haar oneliners zijn geweldig. De Jantjes worden gespeeld door Stefan de Kogel (Dolle Dries), Job Bovenlander (Schele Manus) en Rick Sessink (Blauwe Toon). Het decor is prachtig en de liedjes overbekend en toch nog steeds zo vrolijk en mooi vol enthousiasme gezongen door de cast. Bij 'Nou Tabé Dan' moet ik altijd even een traantje wegpinken, en ook Willeke's solo 'Onder De Bomen Van Het Plein'  is een mooi verstilt moment in het stuk. Maar verder vrolijk meeklappen en zingen met 'Word Nooit Verliefd' 'Draaien' en 'In De Jordaan'

Het was een heerlijke voorstelling en onze 'theatermarathon' is nu even ten einde tot april, dan mogen we nog een aantal keer. 


Rick Sessink, Stefan de Kogel en Job Bovenlander

Arie Cupé en Willeke Alberti


Geen opmerkingen:

Een reactie posten