zondag 28 juli 2013

Arbeidsinzet

Op 1 oktober van dit jaar begint bij ons het nieuwe boekjaar en de bedoeling is dat wij niet meer dan 2 % van de jaaruren meenemen naar dat nieuwe boekjaar, reden voor mijn leidinggevende om alle zeilen bij te zetten om de valse start waarmee dit boekjaar is begonnen recht te breien.

Doordat de directie aan de ene kant wilde bezuinigen op uren, maar aan de andere kant ook wil dat iedereen zijn jaaruren maakt omdat alles boven de 2 % moet worden kwijtgescholden, waren er gaandeweg het jaar vele tegenstrijdige berichten over hoe nu in te roosteren, met als gevolg dat nu er nog zo'n 2 maanden te gaan zijn er enige paniek heerst. Nu was mijn leidinggevende al langere tijd bezig om ons, die nog wel wat in te halen hadden, zo in te zetten dat we niet weer als kleine kinderen op audiƫntie zouden moeten bij de bedrijfsleiding over de onderschrijding van de uren, waar we bovendien zelf niets aan konden doen.

Vanwege o.m. zijn eigen vakantie heeft mijn leidinggevende nu de roosters tot eind september gemaakt en kon vol trots zeggen dat wij allemaal binnen het toegestane urenbudget blijven. Zelf heb ik in die periode ook nog 3 weken vakantie dus ziet mijn werkrooster er zo uit dat zelfs in de werkkampen van Siberiƫ protesten zouden komen bij zo een planning. Maar goed, dan ben ik ook bij en begin ik het nieuwe boekjaar niet met een bijna niet meer in te lopen achterstand, daarnaast had hij dit jaar een schema in het leven geroepen waarop ik heel goed kon zien hoe ik er voorsta gedurende het jaar, en dat wordt geprolongeerd.

Aankomende periode ben ik de man die thuis het vlees komt snijden, nou ja, dat was ik als BAer toch al, dus maakt dat geen verschil. Gelukkig heb ik die drie heerlijke en welverdiende weken vakantie ook nog in het vooruitzicht!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten