maandag 1 juli 2013

Poppenkast

Zullen we gewoon stoppen met verbazing en geschoktheid te veinzen over de onthullingen van Edward Snowden? Krantenkoppen en nieuwsitems zijn niet van de lucht: "Amerika geschokt dat China..."Europa geschokt dat Amerika..." China geschokt dat Europa en Amerika..."

Landen en mogendheden bespioneren elkaar en hun (eigen)  ingezetenen al decennia lang, en nu met het wereld wijde web is het niet anders, alles wat daarop wordt geplaatst kan door iedereen worden gezien ook al scherm je het nog zo goed af. Het feit dat ik hier in dit blogje 'Edward Snowden' en 'Amerika' noem is al reden genoeg om ergens (lees: Amerika) een belletje te laten rinkelen en het te gaan lezen.

Vooral politici zijn er heel goed in om verbazing en geschoktheid te acteren over zaken waarvan wij, het gepeupel, al geen wenkbrauw meer optrekken, denk alleen maar aan de over elkaar buitelende, vooral linkse, politici die vol ontzetting en ongeloof  reageren als er weer eens wordt gepubliceerd dat er onder allochtone jongeren meer criminaliteit is dan onder autochtone en in de gevangenissen dientengevolge procentueel gezien meer allochtonen dan autochtonen zitten. Allemaal poppenkast.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten