maandag 22 juli 2013

Zo'n weekend was het

Toen Christian, Rick, Jeroen en ik enige tijd geleden besloten om afgelopen weekend naar Antwerpen te gaan, konden we alleen maar hopen dat het weer mooi zou zijn, je weet het immers maar nooit en het voorjaar gaf nou niet echt goede verwachtingen. Maar het weer dat ons ten deel viel was boven verwachting en dat werkt mee aan het slagen van een weekendje weg.

Zaterdagochtend arriveerden ze na al 45 minuten gereden te hebben bij mij, dus ongeveer halverwege, voor een bakkie om daardoor weer verkwikt verder te gaan richting België. Gelukkig nog binnen de stadsgrenzen van mijn woonplaats bedacht ik me opeens dat ik wel eens vergeten zou kunnen zijn mijn koffiemachine uit te zetten. "Zo'n weekend wordt het dus" werd er gezegd, en die zin bleef de running gag voor het hele weekend. Gelukkig dat we even terugkeerden naar mijn huis, want het apparaat stond inderdaad nog aan.

Vrolijk weer op weg strandden we in een file, maar wat later dan gepland kwamen we dan toch aan bij Crown Plaza hotel. We konden direct inchecken en toen op weg naar de binnenstad, lekker gewandeld en vervolgens neergezegen op een terras voor de lunch, daarna wat gewinkeld, ijsje gegeten, Roseetjes gedronken, en weer op weg naar het hotel om ons op te frissen voor de avond.

De avond begon met een naar wij dachten snellere, maar wat al gauw bleek veel omslachtigere manier om de stad te bereiken voor een diner bij restaurant Het Vermoeide Model, een aanrader voor iedereen die Antwerpen bezoekt. Eerst op het dakterras, maar voor het hoofdgerecht toch maar binnen gaan zitten vanwege de 'dunne' wind die kwam opzetten.

Na deze culinaire verwennerij gingen voor het vertier naar dancing Red & Blue, waarvan wij het idee hadden dat dit heel hip and happening zou zijn. Het was er heel leuk en gezellig en er werd leuke muziek gedraaid, we hebben de dansvloer zelfs nog onveilig gemaakt, maar hip was het niet, laat staan happening, het had meer iets van een lokale dansgelegenheid in een willekeurige provinciestad. De clientèle waren geen hippe jonge mensen van nu die volgens de laatste mode gekleed gingen, maar mensen in een zeer ruime leeftijdscategorie tussen de 18 en de schijndood veelal gekleed in korte broeken, hemdjes, grote witte gympen en petjes, waardoor wij degenen waren die, zeker qua styling, enigszins hip overkwamen, maar nogmaals, we hebben ons er uitstekend vermaakt.

Zondag hadden we gemeend om om 10 uur te gaan ontbijten wat in dit hotel zeer uitgebreid is van keuze aan het ontbijtbuffet. Daarna vertrokken wij naar de dierentuin waar we geen van allen ooit geweest waren, of het moet op zeer jonge leeftijd eens zijn gebeurd. Het is een kleine, maar heel mooi aangelegde dierentuin, maar op een bepaald ogenblik toen het kwik zo rond de 30 graden was vonden we unaniem dat het tijd werd om een terrasje in de schaduw op te gaan zoeken, zodat we een klein gedeelte hebben overgeslagen.

Op het terras in de schaduw waar een koel briesje waaide hebben we geluncht en de middag doorgebracht om ons met enige tegenzin in de warmte te begeven om de auto op te halen bij het hotel. Dat de bus waar we inzaten geen airco had droeg niet echt bij aan het aangenaam verpozen tijdens de tocht, maar eenmaal in het koele hotel smaakte de ijskoude rosé ons heerlijk.

Wat was het weer prachtig, wat hebben we het fijn gehad, wat hebben we gelachen, wat hebben we heerlijk gegeten, wat hebben van elkaars gezelschap genoten, wat kijken we alweer uit naar het volgende leuke moment met elkaar. Ja, zo'n weekend was het!

Dessert in "Het Vermoeide Model"


Met Chris en Rick hip and happening
Rick en Chris in de zoo
Jeroen in de zoo



Met Jeroen uitgevloerd in de hotellounge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten