dinsdag 4 juli 2023

Heerlijke zondag

's Morgens wat wasjes gedraaid en in de middag kwamen vrienden Remco en Pieter op bezoek. Zij staan aan de vooravond van hun verhuizing, dan hebben ze het druk genoeg, dus was het leuk malkander voordat het allemaal losbarst nog even te treffen. Het weer was goed dus konden we koffie met wat lekkers gebruiken op de lanai. Fijn bijkletsen over van alles om in de namiddag een wandeling te gaan maken in het Schollebos. Het bos van Capelle, op loopafstand van mijn huis, waar ik eigenlijk nooit gebruik van maak.

Ik meende dat er wandelroutes zijn uitgezet, en dat klopt ook, maar de bewegwijzeringsbordjes zijn niet of nauwelijks (meer) te vinden, zodat we gewoon op gevoel wat rond zijn gaan lopen. Het is mooi om te zien dat het bos door andere mensen wel goed wordt gebruikt. Het is er dan ook prachtig met veel waterpartijen. Toen we weer thuis waren wederom op de lanai de fles Poll Fabaire Crémant, een voortreffelijke brut uit Luxemburg, die zij hadden meegenomen, soldaat gemaakt met wat vingervoedsel erbij. 

Omdat ik best een drukke week had gehad met natuurlijk het event of the year feestje van Hans zaterdagavond zag ik geen tijd om me culinair in te spannen. Vandaar dat ik reservaties had gemaakt bij het prijswinnende Griekse restaurant Irodion voor het diner. Remco en Pieter waren er nog nooit geweest, maar vonden het een leuke zaak met zalig eten, wat ook zo is. 

Wat een heerlijke manier om de zondag door te brengen, ongedwongen met vrienden de dag inglijden onder het genot van spijzen en dranken. Meer heeft een mens vaak niet nodig.

Tijdens de wandeling besefte ik weer dat ik in een mooie
groene omgeving woon. 



Sinds kort wonen er ook kabouters in het Schollebos.

Restaurant Irodion, veel Griekser wordt het niet. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten