maandag 28 september 2020

De Bonte Keukentafel

In mijn straat is aan de overkant De Roo van Capelle gevestigd. Daar wonen mensen met dementie en psychische problemen. Drie jaar geleden is het volledig gerenoveerd zodat de bewoners beschikken over eigen sanitair, dat was voorheen nog niet zo. In de jaren zeventig van de vorige eeuw, toen de Roo werd gebouwd, dacht men daar anders over dan nu. Tevens is de vroegere recreatiezaal omgebouwd naar het Ontmoetingsplein.

Van de week lag er een flyer in mijn brievenbus dat op het Ontmoetingsplein De Bonte Keukentafel er zijn intrek had genomen. De Bonte Keukentafel is een sociale horecaonderneming waar jongeren met een verstandelijke beperking aan de slag gaan om de kneepjes van het horecavak te leren. Ik hou erg van dit soort initiatieven. Daar waar ik me soms bewust voor een wijle terugtrek uit het sociale verkeer om mezelf weer op te laden, is het voor deze mensen net zo belangrijk om juist te worden opgenomen in de maatschappij om er hun eigen rol in te kunnen vervullen. 

Het is nu natuurlijk een wat lastige tijd om zoiets op te zetten vanwege de pandemie, maar ik heb al gezien dat ze dat heel goed aanpakken. De week is verdeeld in dagdelen waarin het ene dagdeel de bewoners van de Roo en hun bezoek verwelkomd worden en het andere deel de buurtbewoners. De buurtbewoners maken ook van een andere ingang gebruik dan de bewoners van de Roo. 

Bij de entree van mijn woning is het menu van De Bonte Keukentafel opgehangen en het ziet er goed uit, een koffie- en kleine lunchkaart met smakelijke taarten en lunchgerechtjes er op voor vriendelijke prijzen. Enkel bij de soep van de dag zag ik iets waar ik nog wat langer over heb nagedacht, 'een plak brood' is dat niet gewoon een boterham? 

Zoals gezegd juich ik dit erg toe en het zou zomaar kunnen voorkomen dat als u bij mij bent ik u voor een kopje koffie met een door de medewerkers van De Bonte Keukentafel zelfgemaakte taart of een lichte lunch meeneem naar de buren aan de overkant.





Twee enthousiaste medewerkers van De Bonte 
Keukentafel voor de ingang van De Roo. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten