zondag 6 februari 2022

Happy vibes week 6

U heeft het waarschijnlijk afgelopen week al ergens gelezen, maar ik werd zo vrolijk van dit verhaal dat het mij happy vibes gaf, en ik het dus graag wil delen in m'n zondagse blogje.

Het boek 'The Adventures Of Dillon Helbig's Crismis' wat gaat over een kind dat teruggaat in de tijd nadat een ster op een kerstboom ontploft, is een hit een een lokale bibliotheek in de Amerikaanse staat Idaho. Op zich niet zo opzienbarend, ware het niet dat het geschreven en geïllustreerd is door Dillon Helbig zelf, een jongen van acht jaar die het boek van 81 pagina's in de bibliotheek tussen de andere boeken heeft gezet.

Toen zijn ouders het vernamen belden ze de bibliotheek om het boek weer terug te halen, maar manager Alex Hartman en een aantal van zijn collega's vonden het zo'n leuk boekwerk dat het van een barcode is voorzien en in het bestand is opgenomen. Alex heeft het boek voorgelezen aan zijn zoon van zes, die er om moest grinniken en het één van de leukste boeken vond die hij kende. Het boek staat tussen de stripboeken en is één van de populairste boeken die wordt aangeboden. Ze willen er meer exemplaren van laten maken. 

En het houdt niet op. Het boek heeft ervoor gezorgd dat meer kinderen willen gaan schrijven. De bibliotheek heeft Dillon een schrijversprijs uitgereikt, de Whoodini Award for Best Young Novelist, die speciaal voor hem in het leven is geroepen. Genoemd naar de mascotte-uil van de bieb. En een lokale auteur, Cristianne Lane, wil samen met Dillon een schrijverscursus voor kinderen organiseren. Daarnaast hebben verschillende uitgevers contact gezocht om het boek te publiceren.

Dillon is bezig met een nieuw boek over een kast die jassen eet. 

Dillon Helbig.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten