dinsdag 15 februari 2022

Van Middelburg tot Bali

Zaterdag na een diepe slaap des morgens lekker ontbeten in het hotel om daarna Middelburg in te gaan. Je merkt wel dat het een stad is die het moet hebben van het zomerseizoen, maar desondanks hebben we fijn gewandeld, wat winkeltjes bezocht en een heerlijke lunchsalade gegeten bij 'Het Hofje Onder Den Toren' om in de middag in het hotel weer even fijn uit te rusten. Het powernapje, voorheen bekend als het middagdutje, is een ondergewaardeerd iets in onze samenleving, zeker als onderdeel van een onthaastweekend omdat een mensch doorgaans al heel veel moet.

Even een wijntje gedaan in het hotel om vervolgens naar de binnenstad te gaan waar we hadden gereserveerd bij 'De Vliegenier'. Het is het enige restaurant waar tonijn op het hoofdmenu staat, en u weet nog dat daar onze zinnen op waren gezet. Het was heerlijk, Talitha kreeg haar tonijn zoals ze die graag heeft, bijna zoals ie uit zee komt, en ik wat meer aangebakken. 's Avonds weer een erg leuke film gekeken, 'Isn't It Romantic' met de beguiling Rebel Wilson. Een romcom over een romcom die geen romcom is maar toch eigenlijk weer wel. 

Zondags na het ontbijt richting Stellendam, want daar had Talitha een zakelijke afspraak, maar omdat we te vroeg waren zijn we in het pittoreske Sommersdijk beland. Een geweldig leuk plaatsje, maar omdat het zondag was erg uitgestorven en ook niets open voor een kopje koffie of kleine lunch. Maar we hebben er wel idee in om daar op een ander moment eens terug te keren. Omdat we nog wat tijd hadden en wel iets wilden drinken dan wel eten gaf het wereld wijde web ons de tip om naar het vlakbij gelegen minuscule Herkingen te gaan om Theetuin 'De Bongerd' te bezoeken. Om in de tuin te zitten was het natuurlijk te koud, maar ook binnen werden we warm welkom geheten door de eigenaresse. De inrichting is het best te omschrijven als de doorleefde huiskamer van die ene hartelijke tante die nét even anders is dan de rest van de familie.

Uiteindelijk op weg naar Stellendam om daar de geweldige bijna 82 jarige Alex te ontmoeten met wie Talitha een afspraak had om zijn huis op Bali te kopen. Het huis is gesitueerd tegenover het huis van haar broer en schoonzus aldaar. Wat een fantastische man, wat een geweldige verhalen en wat een boeiend, interessant leven heeft hij geleid, dat niet altijd over rozen is gegaan. De eerste stappen zijn gezet om tot koop over te gaan. 

U ziet, het was weer een geweldig weekend, en zoals u zult begrijpen zou het in de toekomst zomaar kunnen zijn dat ik u blogjes zal doen toekomen gezeten onder een klapperboom, want, zo vertelde Alex ons, daar staan er drie van in de tuin. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten