woensdag 2 februari 2022

Oplaadkabeltje

Een tijd terug nog voor mijn andere foontje had ik een langer oplaadsnoertje gekocht, maar met een verkeerd stekkertje eraan, ik heb het toen aan Talitha gegeven, maar toen bij mijn nieuwe foontje een wel heel kort oplaadkabeltje zat, kreeg ik 'm weer terug want op deze paste ie wel. Het fijne van een langere kabel is dat je je telefoon kan gebruiken als ie aan het opladen is en dan gewoon op de bank kan blijven zitten in plaats van in een rare houding vanwege het korte snoertje.

Zo'n kabeltje kan er niet tegen als je per ongeluk op het stekkertje gaat staan, dan is ie kapot. Toeval wilde dat diezelfde firma waar ik ooit het eerste kabeltje had gekocht ze weer aanbood in de folder. Wijs geworden nam ik mijn kleine oplaadkabeltje mee om er zeker van te zijn dat ik met de goede thuis zou komen. Helaas waren die ik moest hebben uitverkocht

Maar het zaadje was gepland, ik wilde weer een langere kabel. Dus met foon en kleine kabel naar het grote winkelcentrum van mijn dorp. Er blijken dus een triljoen verschillende stekkertjes te zijn. Ik heb langdurig gezocht en gekeken en een verkoopster van HEMA van een jaar of zeventien zag in één oogopslag dat ik een type C stekkertje nodig had. Een kind van deze tijd die een oude man bijna een apoplexie zag krijgen voor het snoertjesvak. Ik vond het kabeltje best prijzig dus nu ik wist dat het een type C was ben ik naar andere winkels gegaan. Na uitvoerig kijken en vergelijken van de stekkertjes had ik er één gevonden, maar bij de rij in de kassa merkte ik gelukkig nog op tijd op dat het toch niet de goede was. En later bij weer een andere winkel deed ik de ontdekking dat de USB uiteindes ook allemaal anders zijn. Waarom????? Een mens zou voor minder.

Ik ben uiteindelijk gewoon weer terug gegaan naar HEMA en heb daar het snoertje gekocht waarvan ik zeker wist dat ie goed was, wel iets duurder, maar het gemak wat je er van hebt telt ook mee natuurlijk. Nu proberen er niet meer op te gaan staan. 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten