vrijdag 25 februari 2022

Oorlog

De vraag was niet óf Vladimir Poetin een oorlog zou starten in Oekraïne, maar wanneer. We wisten enkel dat het na de Olympische Spelen zou gebeuren, want vriend China moest natuurlijk niet voor het hoofd gestoten worden. De kleine megalomane dictator zei bij herhaling voor diplomatie te kiezen, maar u en ik begrepen al dat het loze woorden waren. We hebben het over de man die opdracht geeft om tegenstanders, waar ook ter wereld, te vergiftigen of op een andere manier uit de weg te ruimen, die verkiezingen in het westen beïnvloed, hele legers trollen heeft op het wereld wijde web en alle schuld van Rusland inzake het neerhalen van vlucht MA 17 van de hand wijst, die geloof je niet zo snel als hij de passie preekt. Oorlogen kennen alleen maar verliezers, zoveel mag duidelijk zijn. Mijn hart gaat uit naar de Oekraïense en Russische bevolking. 

Hier in Nederland vindt op social media een massale verschuiving plaats van wapjes die twee jaar lang waarschuwden voor een dictatuur in Europa vanwege een vrijwillige vaccinatiecampagne en maatregelen om de pandemie zo goed en zo kwaad mogelijk proberen te beteugelen. Nu de maatregelen zo'n beetje allemaal zijn afgeschaald en ze in een gat dreigen te vallen qua dagbesteding, staan ze juichend achter dictator Poetin. Vrijwel alle accounts met heel veel cijfertjes, tractortjes, Luxemburgse vlaggetjes en het FvD logo'tje etaleren hiermee wederom hun zelfdestructieve domheid. Hun Grote Leider, Thierry Baudet, is samen met de rest van fascistisch Nederland vol lof over Vladimir. De bijna homo-erotische idolatrie die hij voor de dictator heeft is om van te ijzen. 

Om te illustreren hoe extreem rechts erin staat hieronder de stemming over een motie van, heel verrassend, Caroline (Kèro'lai'n) van der Plas van Boeren Burgers en Buitenlui. Het zijn bange tijden. 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten