zaterdag 12 februari 2022

Zierikzee

Omdat Talitha een zakelijke bespreking heeft dit weekend in Zeeland was het combineren met het aangename snel gemaakt. Ons inmiddels vaste hotel in Middelburg was in een paar klikken geboekt. We waren beiden vrijdag vrij zodat we 's ochtends al op pad gingen om als eerste in het pittoreske Zierikzee te stoppen.

De laatste keren waren we er op zondag, en u weet, de zondagsrust is gelukkig nog een ding in Zeeland. We hadden toen leuke winkeltjes gezien en met onze neus tegen de ramen gestaan, maar nu konden we erin. Maar eerst een bakje koffie gedronken om vervolgens zeer succesvol enige winkelbezoekjes af te leggen. Ik heb een leuk cadeautje gevonden voor iemand en voor mezelf de oude Fabeltjeskrant beschuitbus die wij vroeger thuis hadden en een decoratief theepotje waar ik in eerste instantie aan voorbij liep, want nog meer zooi, maar waarvan ik eigenlijk ook wel wist dat ik 'm toch ging kopen omdat mijn naam er op geschreven stond en ik een aardewerk koektrommel heb in dezelfde kleurtjes. Ook Talitha heeft een geweldig leuk beeld gekocht van een lezende uil.

Vervolgens lunch bij onze favoriet 'De Zeeuwse Hemel' om daarna naar het hotel in Middelburg te vertrekken om even te relaxen. Omdat ik 'tonijn' had laten vallen, zag Talitha het als een missie om dan ook een restaurant te vinden die het op de kaart had. Dat bleek geen eenvoudige, zeg maar gerust onmogelijke, zoektocht, maar wij zijn beide plooibare mensen. Uiteindelijk kwamen we uit bij een geweldig Italiaans restaurant, 'La Piccolo Italia' waar we werkelijk voortreffelijk authentiek Italiaans hebben gegeten. Terug in het hotel hebben we 's avonds een Franse romcom, 'Friendzone' gekeken met de innemende Mickaël Lumière in de hoofdrol. Na zo'n heerlijke dag met aangenaam weer is er al meteen zoiets als vakantiegevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten