donderdag 17 februari 2022

Polonaise

Ik heb de persconferentie niet gezien, de laatste paar keer heb ik het aan me voorbij laten gaan. In het journaal wordt alles kort en bondig verteld. Van enig duidelijke lijn in het wat, hoe en waarom is al vanaf het begin geen sprake geweest, dus ik neem het voor kennisgeving aan. Mijn natuurlijke afkeer van grote groepen mensen maakt dat het mij lood om oud ijzer is of we wel weer met honderden bij elkaar kunnen gaan staan in malkanders aura of niet. Ik doe en deed het sowieso toch al niet.

Naar wat ik begreep gaan net voor het carnavalsweekend alle remmen eraf. U weet wel dat festijn in bepaalde gedeeltes van ons land waardoor we twee jaar geleden in één klap de pandemie zijn ingerold. Niet dat het voorkomen had kunnen worden, maar het heeft wel als katalysator gewerkt, plots stegen de besmettingen met honderden tegelijk. Ik weet nog dat ik er destijds van schrok dat er honderden per dag bijkwamen, maar vandaag de dag zijn getallen boven de 15000 per dag heel gewoon. En met zulke aantallen worden alle maatregelen losgelaten. Maar goed, je kunt altijd gewoon zelf blijven nadenken, al ben ik er de afgelopen twee jaar van overtuigd geraakt dat dat voor onverwacht veel mensen niet zo heel vanzelfsprekend is. We gaan het zien de komende tijd. Ik vermoed nog wel een variantje of een piekje hier of daar. 

Grappig is wel dat de wapjes om het hardst roepen dat 'ze' hebben gewonnen en dankzij hun strijd nu vrijwel alles qua maatregelen van tafel wordt geveegd, maar ik hang meer de visie aan dat het ondanks hen en hun gedrag is en het wellicht eerder al had gekund als zij zich niet zo asociaal en eigengereid hadden opgesteld. 

Speaking of which, na seksueel grensoverschrijdende artiesten, sporters en politici en nog zo wat mensen zijn we nu beland bij BN'ers met weer heel ander asociaal gedrag. Lul Kleine en Stennis Grace laten zien waar ze vandaan komen en hun Tokkieriaanse temperament heeft hen voor enkele dagen in de cel doen belanden. Je vriendin bij herhaling mishandelen of supermarktmedewerkers molesteren met een inderhaast opgetrommelde knokploeg, daar wordt over gefronst. Niet door iedereen, er is hier en daar ook wel weer begrip voor, net zoals voor de piemelfoto's sturende ongewenst aanrakerige grensoverschrijders. Omringd door gekken, u weet het.

Het mag weer dus dan gaan we ook! 🎵....en datte we toffe jongens zijn dat zulle we weeheten....🎵


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten