woensdag 9 februari 2022

Herinnert U zich deze nog #190


 ALICIA BRIDGES
'I LOVE THE NIGHTLIFE'
1979
Aantal weken: 8
Hoogste positie: 11



Mocht de video niet te zien zijn klik hier.

Er zijn nummers die je bij de eerste tonen meteen terug katapulteren in de tijd. Deze hit van Alicia Bridges uit januari 1979 is voor mij zo'n nummer. Flits! Binnen één tel zit ik weer in mijn kamertje in het ouderlijk huis en voel ik weer 'de vibe' van de late jaren zeventig.

Alicia had als 12 jarige al een radioprogramma elke zaterdag bij WADA in Shelby, North Carolina. Vanaf haar dertiende zong ze bij verschillende bands, ook had ze diverse andere baantjes. In 1977 tekende ze als solozangeres een contract bij Polydor en een jaar later was haar eerste album een feit waarop deze single ook stond. Dit lied, mede door haarzelf geschreven, is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een disco-klassieker. 

Helaas bleek dit het enige succes voor Alicia, waardoor ze één van de vele eendagsvliegen uit de muziek business is. Haar twee albums die nog volgden in 1979 en 1984 flopten. Door de immens populaire film 'The Adventures Of Priscilla Queen Of The Dessert'  kreeg haar oude hit in 1994 opnieuw aandacht en werd er een geremixte versie van het nummer uitgebracht.

Door die revival trad Alicia een paar jaar lang met enige regelmaat op tijdens retro-discoshows. In 2006, 2007 en 2008 bracht Alicia's eigen muziekmaatschappij drie compilatiealbums uit met geremixt werk. Ze is nu 73 en nog steeds actief in de muziekwereld maar dan als producer en DJ. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten