zondag 13 februari 2022

Happy vibes week 7

Tinus de Does fotografeert zijn stad Rotterdam al 57 jaar, zijn vrouw Bep 38 jaar. Het echtpaar heeft nu een collectie van een half miljoen foto's. "Het is onze passie" zegt het stadsfotografenechtpaar. 

Foto's van heel de stad, maar met nadruk op Rotterdam Zuid. Aan de voormalige wasserette aan de Groene Hilledijk hebben Tinus en Bep een fototentoonstelling samengesteld van historische foto's van de Beijerlandselaan, Groene Hilledijk en de wijken Bloemhof en Hillesluis. Te zien is hoe de stoomtram door de straat reed en de buurt ten tijde van de Watersnoodramp in 1953. Natuurlijk is de florerende middenstand van weleer vertegenwoordigd. Veel gebouwen en winkels op de foto's zijn er inmiddels niet meer.

"We houden alles in de gaten wat gesloopt dreigt te worden", vertelt Bep. "Als we een pand wellicht van de ondergang kunnen redden, dan schrijven we de burgemeester aan, om te zien of dat pand behouden kan worden."

Naast het maken van foto's en verzamelen geeft het echtpaar De Does met enige regelaat een fotoboek uit. Ze hopen er zo lang mogelijk mee door te gaan. "Het is een passie. Ik hoop er nog tien jaar mee door te gaan. Maar je weet het niet. Het hangt natuurlijk van je gezondheid af.", aldus Tinus (67). "Zo lang het nog ken" gaat Bep (70) verder. "Totdat ik mijn hoofd neerleg". 

De tentoonstelling van Tinus en Bep is te bekijken tussen 11 en 16 uur op de Groene Hilledijk 149a. Voorlopig tot 4 maart. 

©Rijnmond                                             Bep de Does.




©Rijnmond                                        Tinus de Does.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten