zaterdag 11 juni 2022

Dordrecht

Nu Talitha in Rotterdam woont, is ze zelf goed bezig om zich in de omgeving te verdiepen. Het nabij gelegen Dordrecht kende ze nog niet, dus stelde ik voor om samen die mooie en gezellige stad eens te bezoeken en dan op de leuke manier: per boot. Wij besloten om de boot van 9.30 uur te nemen zodat we dan om iets voor 10.30 voet op Dordtse bodem konden zetten. We waren keurig op tijd, maar er gebeurde niet veel. Toeristen die naar Kinderdijk wilden en ook op deze boot aan het wachten waren omdat de directe verbinding met Kinderdijk er tijdelijk niet is en ze bij Ridderkerk een overstap moesten maken kwamen bij ons voor informatie. Het bleek dat de boot van 9.30 uur was gecanceld en we moesten wachten op de boot van 10.00 uur. Maakte niets uit, we zaten lekker en we zijn van het onthaasten. 

Na de altijd leuke boottocht kwamen we aan in Dordrecht en de wandeling vanaf de kade naar de binnenstad is meteen fijn vanwege alle antiek- en bric & bracwinkels. Het weer knapte op dus koffie met taart op een terras. Wat ons tevens opviel was dat er veel bruidsmodezaken te vinden zijn in Dordrecht, en toen we ook nog twee bruidsparen tegenkwamen de een bij het stadhuis en de ander bij de Onze Lieve Vrouwekerk met klokkengelui, uitgelaten familieleden en al vroeg Talitha zich af of het misschien een teken zou kunnen zijn, want laten we eerlijk zijn, hoe vaak kom je nou een bruidspaar tegen en hoeveel bruidsmodezaken kun je op een dag zien? De toekomst zal het leren.

De kerk natuurlijk ook in geweest en ook deze keer kwam er geen bloed uit de muren. Weer even rondgewandeld om vervolgens op een ander terras neer te zijgen voor de lunch. Talitha had een geweldige zwarte ceintuur gescoord en wilde eigenlijk ook nog wel een witte, dus hebben wij diverse winkels bezocht en ze heeft een hele leuke gevonden die vandaag meteen in première gaat als ze het concert annex bruiloft van Anouk gaat bezoeken. 

Terug zijn we met de trein gegaan en eenmaal thuis heb ik even een powernapje moeten doen. Het is duidelijk, ik ben ook de jongste niet meer en het vele lopen en alle prikkels hebben zo hun weerslag op mijn algehele gestel. Maar wat hebben we een fijne dag gehad met prachtig weer.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten