zondag 12 juni 2022

Happy vibes week 24

Als u wel eens in Londen bent geweest bent u ongetwijfeld ook met de metro aldaar gegaan. 'Mind the gap'  is voor u dan geen onbekende uitdrukking. Oswald Laurence was één van de 'Mind the gap-zeggers', hij had de waarschuwingszin eind jaren vijftig ingesproken. Oswald was van oorsprong een acteur maar is later gaan werken als reisbegeleider, in die hoedanigheid heeft hij zijn latere vrouw Margaret ontmoet. 

Al die jaren was zijn stem te horen op de Northern Line. In 2007 is hij op 78 jarige leeftijd overleden. Margaret zijn weduwe vond er troost in om op het metrostation soms wat metro's voorbij te laten gaan enkel om zijn stem te horen. Maar opeens, in 2012, was zijn stem vervangen omdat men was overgegaan om een ander systeem.

Margaret heeft toen aan het transportbedrijf gevraagd of zij de tape met opnames van de stem van haar man mocht hebben. Dat is geregeld, maar omdat ze het zo'n mooi verhaal vonden is de stem van Oswald weer te horen op het metrostation Embankment, dat is het station waar Margaret vlakbij woont.


Margaret en Oswald. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten