maandag 6 juni 2022

Herinnert U zich deze nog? #196/ Toen en Nu Paul Nicholas


 PAUL NICHOLAS
"ON THE STRIP"
1978
Aantal weken: 5
Hoogste positie: 35


Paul Nicholas zal bij de meeste van u niet een lawine aan herinnering oproepen, en dat is niet zo heel gek, buiten deze hit heeft hij in Nederland niet zo'n heel grote bekendheid gekend. U zou 'm ook nog kunnen kennen uit de film 'Tommy', de rockmusical van the Who, waarin Paul de sadistische cousin Kevin speelt. Mijn excuus dat ik 'm ken is dat ik dit liedje erg leuk vond en al vroeg een zwak had voor krullenbollen met een killer smile zoals u hieronder kunt zien. 

Zijn echte naam is Paul Oscar Beuselinck, hoewel hij in Engeland is geboren waren zijn vader en grootvader van Belgische komaf. Eind jaren zestig speelde hij in de Londense productie van 'Hair' de rol van Claude. In 1972 speelde hij de rol van Jezus in de rockmusical 'Jesus Christ Superstar', vocaal geen gemakkelijke rol. Vanaf halverwege de jaren zestig tot eind jaren zeventig heeft hij eerst onder de naam Oscar, maar later als Paul Nicholas verschillende singles uitgebracht en een lp opgenomen met popliedjes. Maar de nadruk lag toch vooral op acteren in films en series en zijn theatercarrière als performer maar later ook als producer en regisseur. 

In zijn privé leven was hij in zijn jonge jaren een Douwe Bob avant la lettre, in 1965 werd hij samen met zijn toenmalige vriendin, Patricia, vader van een zoon en twee jaar later kreeg een eerdere vriendin, Lyn, ook een zoon van hem dat was een paar maanden nadat hij met Susan was getrouwd. Met haar kreeg hij nog twee kinderen. Nadat Susan en Paul waren gescheiden kwam Susan in 1977 om het leven bij een auto ongeluk. Paul werd alleenstaande vader en kwam in 1979 zijn huidige vrouw tegen, Linzi met wie hij in 1984 in het huwelijk trad en het gezin van vier werd uitgebreid met nog twee kinderen. 

Paul is nu 77 jaar en is nog steeds bezig. Tijdens de coronatijd was er geen theaterwerk en heeft hij een autobiografie geschreven, 'Musicals, Marigolds & Me'. Daarnaast heeft hij nieuwe nummers geschreven en opgenomen die op een driedubbel cd zijn verschenen onder de titel 'Gold' aangevuld met zijn jaren zestig en zeventig singles en een greep uit zijn rijke musicalcarrière met songs uit o.m.  'Hair', 'Tommy', 'Grease' en 'Jesus Christ Superstar'. U zult begrijpen dat ik deze cd heb aangeschaft. 

Paul Nicholas toen

en nu.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten