vrijdag 23 februari 2024

El último día

25 Graden was het gisteren toen ik vernam dat Nederland in afwachting is van storm Louis. Code oranje. Moeilijk voor te stellen ook omdat we hier juist blij waren dat er een beetje wind stond. 

Voor ons stond een bezoek aan Teatro Romano op het program. Om dit bouwwerk kun je niet heen in het centrum van Málaga. Oorspronkelijk zat het met een ondergrondse tunnel vast aan Castillo de Gibralfaro, maar het bezoek vorige week kwam er achter dat het niet meer zo is, zodat zij de vrij intensieve klim hebben gemaakt na het Teatro te hebben bezocht. Wij kwamen er eergisteren achter dat je een combiticket kunt aanschaffen die 48 uur geldig is. Dus de ene dag het Castillo en gisteren het Teatro.

Zeer zeker de moeite waard. Vanaf het plein in de stad heb je geen idee wat er zich allemaal achter de arena nog bevindt. Weer veel trapjes, opstapjes en schuintes, en dat voel ik nu best wel. Wat dat betreft weer goed dat ik richting het vlakke land ga. 

's Middags wat gewandeld en op een terrasje gezeten, onze inmiddels bekende late lunch genoten, boodschapjes gedaan voor het laatste relaxavondje. Vanochtend staat Mustafa om 8.00 uur voor de deur om mij weer naar het vliegveld te brengen voor de reis terug. 

Het heeft met niks en niemand te maken behalve met mij, dat ik na zo'n vier, vijf dagen ook wel weer naar huis wil. Langere vakanties zijn aan mij niet besteed. Ik ben wat dat betreft precies mijn moeder. Mijn vader zou het liefst constant op reis geweest zijn. "Thuis de post nakijken en hup weer weg" zei ie altijd, dat zou voor hem het ultieme leven geweest zijn. Dit gezegd hebbende heb ik een geweldige tijd gehad in Málaga met het leukste gezelschap en wat een mooie en relaxte stad! Gefluisterd wordt dat we volgend jaar wellicht weer .... Dan ben ik voor een paar dagen ook van de partij, hoor. Nu maar hopen dat Louis weer weg is als ik vandaag aankom. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten