dinsdag 13 februari 2024

'Piep' zei de muis....

....in het voorhuis...🎶 Of nou ja, wat wás het voor een piep? De bewoners van het appartementencomplex van mijn vriendin zijn op onderzoek uitgegaan en kwamen na enig speurwerk er achter dat de piep uit haar woning kwam. Zo las ze in een appje, maar ze is op vakantie en ik heb de taak de post en de plantjes te verzorgen en nu ook de piep te verhelpen.

Zelf dacht ze dat het de rookmelder zou kunnen zijn waarvan de batterij wellicht op is. Dus ben ik gisteren met een zakje verschillende batterijen die ik had liggen poolshoogte gaan nemen. En ja hoor, meteen bij binnenkomst een piep die zich zo om de minuut herhaalde. Dat kwam uit de rookmelder, dus ik het opstapje gepakt en de rookmelder eraf gehaald. Maar ik hoorde nog een piep. Dat moest dan natuurlijk de rookmelder zijn van de bovenetage. Die er ook afgehaald. Het batterijcompartimentje openen van de rookmelder van de bovenetage was zo gepiept (pun intended), maar bij die van beneden met geen mogelijkheid. Maar ik bleef om de minuut een piep horen en die kwam volgens mij niet van de rookmelders die nu op tafel lagen.

Vervolgens ben ik het huis doorgelopen om te zien of er nog ergens anders een rookmelder hing. Dat was niet het geval en omdat het om de minuut maar één piep was moest ik me even gaan concentreren waar het nou precies vandaan kwam. Het bleek van één of ander ding aan de muur te zijn. Ik op het knopje gedrukt wat erop zit, maar niks. Inmiddels was er appcontact met het buitenland over hoe en wat. 'Haal er maar af' kreeg ik door. Maar dat ding zat vast op de muur. 'Je moet het schuiven' kreeg ik terug. Ik ben niet de meest technische persoon, dat begrijpt u. En jawel dat lukte. Nieuwe batterijen erin, maar de piep-om-de-minuut bleef gewoon doorgaan. Ik kreeg van de vrouw des huizes toestemming om de battterijen er gewoon uit te laten, dan was de piep in jeden fall weg.

Missie volbracht. Met name de buren zullen er heel blij mee zijn. Wat zullen ze heerlijk slapen.

De boosdoener.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten