donderdag 22 februari 2024

Un día en soho y en la montaña

Wat slaap ik hier goed, maar ja, een hele dag buiten in het zonnetje, dan wil het wel natuurlijk. Op ons gemak ontbeten om de gang te maken naar de opkomende kunstenaarswijk Soho met streetart. Onderweg stuitte we op een demonstratie. Boeren. Ook hier zijn ze blijkbaar ontevreden, maar geen vernielingen en brandende hooibalen, dat halen ze niet in hun hoofd met de policia Málaga die alles in het gareel houdt.

We hebben mooie muurschilderingen gezien, maar het is nog niet veel, maar zoals gezegd, het is in opkomst. In de binnenstad een bakje koffie gedronken om daarna aan het wandelen te gaan. De gasten vorige week zijn de berg op gegaan naar Castillo de Gibralfaro, waar meteen al werd bedacht dat gezien mijn rugconditie dit voor mij niet verstandig was. Maar heel ongemerkt liepen we vandaag via de achterkant heel geleidelijk omhoog en voor we het wisten stonden we er. En het is de moeite waard. Wat een prachtig uitzicht over de stad! Terug zijn we wel de weg gegaan die zij hebben bewandeld, naar beneden is anders dan naar boven, en van mijn rug geen last, maar ik had wel de kuiten van een Hongaarse kogelstootster. Amai! 

Tijd voor onze late uitgebreide lunch bij een geweldig leuk zaakje met een heel fijn terras waar ik heerlijke tonijn had en als dessert de lokale lekkernij, milhojas de crema, bladerdeeg met, in dit geval, een soort boerenjongensbakkersroom. Erg lekker.

Langs het supermarktje voor boodschapjes weer richting het appartement voor na al deze indrukken weer een relaxavondje. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten