maandag 26 februari 2024

In Memoriam: Nex Benedict

8 Februari jl. is Nex Benedict overleden. Nex was een non binaire tiener van 16 jaar uit Oklahoma die is aangevallen op de toiletten op school een dag eerder. Nex vertelde na de aanval op 7 februari zelf het volgende: "Drie meisjes kwamen op me af nadat ik water op één van hen had gegooid omdat ze me aan het pesten waren. Ze grepen me bij mijn haar vast, één van hen gooide ik tegen de muur, toen trapten ze me onderuit en begonnen me als gekken te slaan, daarna raakte ik buiten bewustzijn."

Nex' oma, Sue, was gesommeerd naar school te komen om hen op te halen en kreeg het advies naar het ziekenhuis te gaan, waar ze ook de politie belde. Daar werd Nex ondervraagd, en vertelde ze aan Nex en Sue dat de school zelf direct de politie had moeten bellen. Na onderzoek kon Nex weer naar huis. De andere dag om één uur 's middags belde Sue 911 omdat Nex moeilijk ademde en hen rolde met de ogen. Kort daarna overleed Nex in het ziekenhuis. Sue vertelde dat Nex al sinds het begin van 2023 werd gepest op school vanwege het non binair zijn.

Dit hele gebeuren was koren op de molen van anti-trans politici in Oklahoma, inclusief de schoolinspecteur van Oklahoma, Ryan Walters, die zei niet te geloven dat non binaire en transgender personen bestaan: "Er zijn maar twee genders. Dat is hoe God ons heeft geschapen." Ryan heeft deze visie ook de scholen opgedrongen. De studenten op scholen in Oklahoma is het niet toegestaan om andere aanspreekvormen of namen te prefereren dan het geslacht van hun geboorte.

Onderwijl worden er wakes gehouden, naast Oklahoma ook in Boston, Minneapolis, NewYork, New Jersey en Texas. Op de school van Nex zijn leerlingen van plan om maandag aanstaande uit protest gezamenlijk de school uit te lopen. 

Nex Benedict.

Nex en oma Sue in het ziekhuis na de aanval opgenomen met een bodycam van de politie
een dag voor het overllijden. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten