woensdag 28 februari 2024

Young Sheldon

Terwijl de tv-serie 'The Big Bang Theory' nog tot 2019 zou doorlopen werd in 2017 gestart met de serie 'Young Sheldon', waarin we kennismaken met de 9 jarige Sheldon Cooper het hoofdpersonage uit de eerder genoemde serie. 'Young Sheldon' wordt uitgezonden op Comedy Central, twee afleveringen per avond van maandag t/m vrijdag en afgelopen vrijdag was de laatste aflevering van seizoen zes. Het allerlaatste seizoen, zeven, wordt vanaf aanstaande maandag, als ik het goed heb gezien, één keer per week uitgezonden. Ik ben dus met terugwerkende kracht helemaal bij en heb met grote stappen Sheldon, zijn tweelingzus Missy en oudere broer Georgie zien opgroeien en ga maandag het laatste seizoen in.

In 'The Big Bang Theory' komen verhalen uit de jeugd van Sheldon regelmatig voorbij en is ook zijn moeder te zien, hilarisch gespeeld door Laurie Metcalf. In 'Young Sheldon' speelt Laurie's dochter, Zoe Perry, de rol van zijn moeder en dat is een gouden greep, want qua mimiek en manier van praten zijn ze echt identiek. De jonge acteur Iain Armitage zet vanaf zijn negende jaar een geweldige Sheldon Cooper neer. In de sneltreinvaart waarmee ik door de seizoenen ben heen gegaan heb ik hem van kind naar puber met zware stem zien veranderen. Ook de volwassen Sheldon, Jim Parsons, heeft met de spin off te maken hij is één van de coproducenten en doet de voice over als volwassene terugkijkend op de gebeurtenissen uit zijn jeugd. 

Alle personages zijn zo goed getroffen. En de verhalen die ooit verteld zijn over zijn jeugd in Texas en zijn familie in 'Big Bang' moeten natuurlijk kloppen met wat we te zien krijgen. Ook krijgen we inzicht in zaken die bij de oudere Sheldon horen en hun oorsprong vinden in zijn jeugd. 

Een belangrijk persoon in Sheldon's leven is zijn oma, Connie, door iedereen 'Meemaw' genoemd. Zij is één van mijn favoriete personages, gespeeld door de mooie actrice met een prachtige staat van dienst Annie Potts. Een andere favoriet is zijn vier jaar oudere broer Georgie, gespeeld door Montana Jordan, die als enige van de cast daadwerkelijk uit Texas komt en het Texaanse accent al van zichzelf heeft. Zijn immer niets aan de hand no nonsense kijk op gebeurtenissen is geweldig. Maar het is natuurlijk Iain die al vanaf z'n negende een geloofwaardige niet sociale, egocentrische, wereldvreemde maar op wetenschappelijk gebied boven iedereen uitstijgende Sheldon neerzet. In seizoen zeven zal ie (en ook het karakter Sheldon) zo'n jaar of 15/16 zijn en dan is het inderdaad een mooi moment om te stoppen. 

Missy (Raegan Revord), Moeder Mary (Zoe Perry), Sheldon (Iain Armitage),
Vader George (Lance Barber), Oma (Meemaw) Conny (Annie Potts) en Georgie (Montana Jordan).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten