woensdag 31 augustus 2011

Inspiratie

Iets meer dan een jaar geleden kwam er een jongen op de sportschool met een vrolijke kop maar verder een soort Barbapapa, maar hij bleek een trouwe sporter en ik zag ook dat er verbetering ging optreden.

Een paar weken geleden viel me plots op dat er zich een "v-rug" had gevormd, de worstenarmpjes vertoonden gespierde welvingen en de onderkinnen onder aan de vrolijke kop hadden plaatsgemaakt voor een duidelijke kaaklijn.

Bij vrouwen met je dan luid en duidelijk roepen iets in de trant van: "Meeeiid! wat ben je áfgevallen!"
Bij mannen moet je daar wat omzichtiger mee omgaan, maar ik was wel door de metamorfose geïntrigeerd, voornamelijk omdat ik zelf met een klein beetje overgewicht te kampen heb,  dus op een juist ogenblik vroeg ik hem er naar en hij vertelde dat ie meer dan 20 kilo was kwijtgeraakt.

Ik vroeg of het alleen door het sporten kwam of dat ie ook een dieet volgde. Nee, hij lette er op wat ie at, maar geen dieet hij wilde wel in het weekend z'n biertje kunnen drinken, naast met gewichten trainen deed hij ook veel cardio.

Ka-ching! Eyeopener! Wijven vrouwen diëten, mannen letten op wat ze eten, en dan gewoon je sportschema wat meer aanpassen. Het was eigenlijk kinderlijk eenvoudig en sindsdien ben ik door zijn verhaal geïnspireerd geraakt en heb ik mijn sportschema anders ingedeeld.
En het bevalt me prima.

Het is leuk dat je zomaar inspiratie kan krijgen van een ander, zonder dat hij/zij dat weet. Het geeft je meteen te denken dat je zelf misschien ook wel een inspiratiebron kan zijn voor andere mensen zonder dat je daarvan op de hoogte bent.

2 opmerkingen:

  1. leuk maar woord niet te ge inspireerd he jongen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. pfff kennelijk heb ik geen vrolijke kop want ik heb dit al zo vaak aan je verteld... grommmm
    maar goed het gaat er niet om van wie je het aanneemt maar dat je er wat mee doet toch
    zie je zaterdag leuk

    BeantwoordenVerwijderen