donderdag 3 januari 2013

Gezien door een andere bril

2 Januari was direct een belangrijke dag voor mijn moeder, na voldoende hersteld te zijn van haar staaroperatie was het moment daar om een bril te gaan uitzoeken. Samen met mijn zus zijn we naar EyeWish-Groeneveld gegaan waar we eerst een montuur hebben uitgezocht. Dat ging vrij vlot, na wat monturen gepast te hebben viel de keus op een bril die wij alle drie mooi vonden.

De hedendaagse techniek zorgde er voor dat mama in plaats van, zoals dat vroeger ging, alleen op ons oordeel af moest gaan, nu de fotootjes die ik maakte met haar eigen bril weer op kon zien.

Daarna volgde het oogmeten wat enige tijd in beslag nam en mijn zus en ik kregen onderwijl een kopje koffie. De opticiens van deze EyeWish vestiging zijn werkelijk geweldige mensen die hun vak heel goed verstaan, mijn moeder wilde meekleurende glazen en ook varilux, maar dan de 'nieuwerwetse' variant, zonder 'vakje' in het glas. De opticien nam de tijd om haar en ons uit te leggen dat mijn moeder die al jaren gewend is aan het 'vakje' in haar brillenglazen dat beter zo kon houden, daar in de andere variant het leesgedeelte kleiner is en ze op die manier meer met haar hoofd moest bewegen om te lezen en bovendien het met lopen het zicht ook enigzins beïnvloedde.

Heerlijk dat deze man met mijn moeder meedacht. Mocht ik over 40 jaar ook voorzichtig aan de bril moeten, ga ik die zeker ook bij deze opticien halen.
Over twee weken is haar bril klaar.

Nee
Nee


Nee
en profil
Deze wordt het!


5 opmerkingen:

  1. wat een gave bril heeft je moeder uitgezocht met jullie samen en wat ik vooral zo leuk vind dat ze nu altijd een man bij zich heeft.. JOOP zodat ze nooit meer alleen is :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. "Heerlijk dat deze man met mijn moeder meedacht. Mocht ik over 40 jaar ook voorzichtig aan de bril moeten, ga ik die zeker ook bij deze opticien halen."

    ik was dit stukje vergeten.. maar ik zeg niets... hoop dat die man dan nog daar werkt... als je aan de bril moet..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. zeg Harry jij gaat mij toch niet vertellen dat je de naam joop zomaar van de foto kan lezen heeeeeeeeeee??????????????????
    ja hij staat haar inderdaad goed

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mijn vader is aan beide ogen geopereerd wegens staar : in november 2012.
    En hij heeft nu geen bril meer nodig : niet voor lezen niet voor veraf.
    Hij is de oudste van ons allemaal ( 84 ) en heeft als enige in de familie geen bril.
    JOOP is duidelijk te lezen hoor op de laatste foto klikken,

    BeantwoordenVerwijderen