vrijdag 9 juni 2017

Opruimdag

Simultaan met het uitzoeken en opruimen van de spullen van mijn moeder, is er bij mijzelf ook het één en ander gaande. Op handen is de renovatie van de bergingen, volgens de laatste berichten ergens in augustus, maar daarvoor was er vanaf gisteravond 19.00 uur tot vandaag 14.30 al een opruimdag in het leven geroepen om alles wat je niet meer gebruikt uit de bergingen te halen en op de daarvoor aangewezen plek als grof vuil aan de gemeente aan te bieden, die komen vandaag na 14.30 alles ophalen.

De aangewezen plek was voor mijn appartementengebouw, waar zich, fijn dichtbij, ook mijn berging bevindt. 19.00 uur dus, maar reeds om 18.30 was er al een familie driftig bezig de met afzetlint afgezette locatie te vullen. Wat zijn dat voor mensen, die dat nét even eerder doen dan afgesproken? Nodeloos te zeggen dat zij de meeste rommel hadden weg te doen. Tegen de tijd dat ik me er naartoe begaf, na het journaal om 20.30, was het een drukte van belang. Buren liepen af en aan met uiteenlopende spullen, en het curieuze was dat andere buren zojuist weggegooide spullen van anderen er weer van af pakten en meenamen. De ruimte binnen het afzetlint was al aardig vol. Ik had twee kasten weg te doen die toen ik hier kwam wonen 17 jaar geleden in de berging stonden, en wat resten vloerbedekking en laminaat, die je als het net is gelegd bewaard, maar waar je nooit meer wat mee doet. Ik vond ook nog een fietswiel in de berging. Geen idee hoe en waarom.

Er heerst meteen saamhorigheid, want een buurman bood direct aan mij te helpen met het sjouwen van de kasten uit de berging naar de grofvuil hoop. Wat verzamelen mensen veel troep zo in de loop der jaren, tot buiten de gereserveerde plek staat alles hoog opgetast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten