woensdag 27 februari 2019

Intertoys en Donald Duck

Ouders zouden er een mooi opvoedmoment van kunnen maken als ze vernemen dat een speelgoedzaak failliet is, en deze de coulance heeft om uitgegeven cadeaubonnen toch nog een bepaalde periode te accepteren, dit hoeft namelijk niet. Als ouders dan nog een cadeaubon van €10 hebben en er zelf voor kiezen om het niet maar zo te laten, doch om met hun kind(eren) in een rij te gaan staan met wachttijden van eftelingproporties, is het een uitgelezen gelegenheid om de vrucht(en) van hun schoot uit te leggen dat het voor hen heel fijn is om iets uit te mogen zoeken, maar dat het voor de meneren en mevrouwen in de winkel erg verdrietig is dat zij binnenkort hun baan kwijt zijn. Je geeft als ouder vanzelfsprekend het goede voorbeeld door je, gezien de trieste omstandigheid, passend te gedragen en de door jezelf gekozen temptatie van anderhalf uur in de rij staan om de bon van €10 te kunnen inwisselen met geduld te ondergaan. Eenmaal aan de beurt ben je één en al begrip voor de medewerkers en wens je hen veel sterkte in de voor hun onzekere periode die fluks zal aanbreken. Ik weet zeker dat er ouders bestaan, die het op deze manier aanpakken.

In het nieuws kwamen echter ouders die de medewerkers uitscholden, bespuugden en bekogelden met koopwaar. Het duurde allemaal te lang en toen het systeem blokkeerde en de cadeaubonnen voor enige tijd niet ingewisseld konden worden konden zij niet met deze tegenslag omgaan. Ongeschikt als opvoeder dus, want hun gewenste kinderen zien dit en denken dat het normaal is. U zult mij nooit horen zeggen dat dit soort laagschedeligen een nekschot zouden moeten krijgen, ik ben er te vredelievend voor, maar over uit de ouderlijke macht ontzetten en sterilisatie, moet toch te praten zijn.

Het is mijn aanname, maar ik vermoed dat het dezelfde sneue types zijn die middels social media een geweldig initiatief van een tien jarig meisje, Fenna, in niet mis te verstane termen afbranden. Fenna was het namelijk opgevallen dat in haar favoriete tijdschrift 'Donald Duck' nooit homoseksuele stelletjes voorkomen. Zelf heeft Fenna twee vaders en twee moeders. De hoofdredacteur van 'Donald Duck' is er eens naar gaan kijken en nu zal in de editie die uitkomt op 4 april een dinerend stelletje in de achtergrond te zien zijn, twee vrouwen met een hartje erbij, zodat het duidelijk is dat ze verliefd zijn op elkaar. Ik vind het ongelooflijk leuk en van daadkracht getuigen dat Fenna, slechts tien jaar oud, dit aankaartte, en met succes. Dit meisje komt er wel. Jammer dat er zoveel boze, zure, gefrustreerde volwassenen zijn die menen elk initiatief wat zich buiten hun beperkte gezichtsveld ontwikkelt te moeten neersabelen. Om met Jean Jacques te spreken: 'Je veux rester encore enfant'.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten